Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TROPENZORGS A-B-C VAN UV-WERENDE KLEDING: AANDACHT, BESCHERMING, CARE PLUS® CARETEX

Almere, mei 2008 ­ Niemand vindt het leuk om te verbranden. Het is pijnlijk, vervelend en een enorme aanslag op de huid. Toch heeft eigenlijk iedereen er wel ervaring mee. Je hebt net te lang op het terras gezeten, je niet goed genoeg ingesmeerd op het strand of ongemerkt te lang in de zon gewandeld. En dan hebben we het nog over Nederland. Wie op reis gaat naar warmere oorden krijgt te maken met fellere zon en daarmee een grotere kans op verbranding. Goed nieuws is dat mensen zich steeds beter realiseren wat de slechte effecten van de zon zijn en zichzelf beter beschermen. Wat nog lang niet iedereen weet is dat UV-stralen gewoon door de meeste kleding heen gaan. Wat te doen? Tropenzorg biedt uitkomst met UV-werende Care Plus® Caretex kleding voor dames, heren en kinderen die mugdicht is, comfortabel zit, ademt en vocht reguleert. Care Plus® Caretex is ontwikkeld voor iedereen die onbezorgd op pad wil tijdens de vakantie.

2 m2 bescherming Samenwerking KWF Kankerbestrijding en Tropenzorg De bijna 2 m2 huid die we hebben is bedoeld om ons lichaam te beschermen tegen de buitenwereld. Die buitenwereld heeft namelijk lang niet altijd het beste met ons voor. Schadelijke UV-straling kan verregaande gevolgen hebben. UVB is de grootste boosdoener, maar ook UVA-straling kan een bijdrage leveren aan het beschadigen van de huid. De eerste negatieve effecten die je merkt zijn verbranding of huidveroudering, maar daar houdt het niet op. Te veel zon vergroot de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. De meeste vormen van huidkanker die door de zon ontstaan zijn goed te behandelen, maar meer onderzoek is vereist. Om dit te stimuleren doneert Tropenzorg 5% van de opbrengst van haar UV-werende kleding aan de KWF Kankerbestrijding. Met het kopen van Care Plus® Caretex kleding draag je dus bij aan het verminderen van het risico op huidkanker, zowel voor jezelf als voor anderen.

Bescherming volgens Europese UV beschermingsnorm
Wie denkt dat een t-shirtje bescherming biedt tegen verbranding heeft het mis. Een katoenen shirt is vergelijkbaar met een factor 10 zonnebrand en beschermt dus niet voldoende tegen de felle zon. Een spijkerbroek heeft een beschermingsfactor van meer dan 1.000, maar is in de tropen of tijdens het sporten niet echt comfortabel. De UV-werende kleding van Care Plus® Caretex is speciaal ontwikkeld met het oog op comfort en bescherming. Care Plus® Caretex is zonwerend, mugdicht, ademend en vochtregulerend. En alsof dat nog niet genoeg is zijn de shirts en broeken ook nog eens bacterie- en vuilafstotend, snel droog, lichtgewicht en duurzaam. Het geheim is Caretex, een poly-cotton microvezel die een speciale behandeling heeft ondergaan om al deze eigenschappen te kunnen garanderen. De kleding voldoet aan de Europese beschermingsnorm voor UV-straling: NEN-EN 13758. Dit garandeert een UPF van 40+. De Caretex producten zijn UPF 50+ zodat jij zorgeloos op reis kunt.

Care Plus zontips
Care Plus® heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je veilig van mooi weer kunt genieten: * Blijf tussen 11.00 en 15.00 uur zo veel mogelijk uit de zon. Dan is de intensiteit van de zonnestralen het sterkst; * Smeer onbedekte huid in met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (hoger dan SPF15); * Draag bedekkende kleding en het liefst een hoedje of petje. De kleding moet comfortabel, ademend, vochtafdrijvend en UV-werend zijn.

Handig & praktisch
Het assortiment Care Plus® Caretex kleding bestaat uit broeken, shirts en caps voor dames en heren uitgevoerd in khaki, midnight grey, brown en army green. Kinder t-shirts zijn kleurrijker in wine red, ashley blue, khaki en basil green. De broeken hebben veel steekzakken, achterzakken en zijzakken zodat je alles wat je mee wilt nemen handig op kunt bergen. Ook heel praktisch zijn de afritsbare pijpen, een lange en korte broek in één dus. De collectie is verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal buitensportzaken. De advies prijzen voor dames- en herenkleding zijn ¤89,95 voor de broeken, ¤69,95 en ¤19,95 voor de caps. Kinderbroeken kosten ¤44,95; kinder t-shirts ¤19,95. Zie voor meer informatie en verkoopadressen www.careplus.eu.

Over Tropenzorg
Tropenzorg is al sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. De uitgebreide serie producten beschermt je als reiziger tegen o.a. de zon, stekende insecten, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Tropenzorg is er niet alleen voor wie verre, tropische reizen maakt. Ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland zijn diverse producten zeer nuttig en soms zelfs onmisbaar. Op www.tropenzorg.nl vind je meer informatie over Tropenzorg, het assortiment en reis- en gezondheidsadviezen, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland.