Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 mei 2008

Forse investeringen en vernieuwing van portefeuille hand in hand met stijging vastgoedresultaat van 5% tot 182 miljoen euro

AMVEST GOED OP KOERS MET STRATEGIE ONTWIKKELENDE BELEGGER

In 2007 heeft Amvest met volle kracht de koers van ontwikkelende belegger voortgezet. Amvest richt zich nadrukkelijker op in eigen beheer ontwikkelde woningen én gebieden. Amvest is dus langer aanwezig in de keten van waardecreatie. Met als resultaat een hogere kwaliteit van de portefeuille en een hogere klanttevredenheid. In lijn met de strategie heeft Amvest in 2007 veel succesvolle acquisities gedaan voor een bedrag van 186 miljoen euro. In 2007 is het vastgoedresultaat met 5% verhoogd tot 182 miljoen euro.

Door de nieuwe koers is het werkgebied verbreed van projectontwikkeling naar gebiedsontwikkeling. Amvest is daardoor al betrokken bij de (her)ontwikkeling van een gebied tot en met de exploitatie en dispositie van de woningen vanaf het prilste begin. Daarmee wordt de basis gelegd voor meer kwaliteit van woningen en woonomgevingen, een hogere klanttevredenheid en meer rendement. De ontwikkelingsportefeuille heeft een totale investeringswaarde van 1,3 miljard euro. Dit komt neer op een nieuwbouwpotentieel van circa 6.500 woningen.

In 2007 is de portefeuille vernieuwd door de verkoop van circa 600 woningen en de oplevering van bijna 500 nieuwe woningen. De Amvest-portefeuille telt eind 2007 in totaal 10.250 woningen met een balanswaarde van 1,9 miljard euro. Daarnaast voert Amvest het assetmanagement over de woningportefeuille van aandeelhouder AEGON. In totaal exploiteert Amvest een woningportefeuille van 17.500 huurwoningen met een focus op het middeldure segment. De Amvest-portefeuille bestaat voor 75% uit woningen met een maandhuur boven de liberalisatiegrens, dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2006. De gemiddelde maandhuur per woning is gestegen van 719 naar 749 euro in 2007.

Financieel directeur Tak Lam is tevreden over de prestaties van Amvest: "Het gerealiseerde vastgoedresultaat ligt ruim boven het door ons gewenste langjarige gemiddelde. In 2007 hebben we flinke stappen gezet die bijdragen aan het realiseren van een blijvend hoog rendement. We hebben het afgelopen jaar veel nieuwe projecten verworven, de organisatie is versterkt en uitgebreid en we hebben ons gefocust op eigen ontwikkelingen in binnenstedelijke gebieden. Amvest is met deze strategie uitstekend gepositioneerd als ontwikkelende belegger."

////////// einde bericht //////////

Contactpersoon
Voor aanvullende persinformatie kunt u contact opnemen met: Bert Jan Lambregtse, hoofd corporate communicatie, telefoonnummer 020 - 430 12 62

Amvest
Amvest is een ontwikkelende belegger die met respect voor mens en omgeving investeert in woningen en woonkwaliteit. Amvest streeft naar een duurzame relatie met haar huurders en partners, en een optimale samenstelling van haar portefeuille. Daarom ontwikkelt en realiseert Amvest, zelf maar ook in samenwerking, woningen en woonconcepten. Hierbij staan de woonwensen van klanten centraal. Amvest richt zich op gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructureringsprojecten.