Ingezonden persbericht


Persbericht

91% van de Nederlandse kinderen zet zich in voor een goed doel

Den Haag, 20 mei 2008 - 40% van de kinderen in Nederland maakt zich wel eens zorgen over honger bij mensen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Walk the World in samenwerking met Jetix. Verder blijkt dat 91% van de Nederlandse kinderen zich inzet voor een goed doel en denkt dat hun bijdrage daadwerkelijk verschil maakt. Walk the World, de wereldwijde sponsorloop die aandacht vraagt voor honger bij kinderen en geld inzamelt voor het schoolvoedselprogramma, vindt dit jaar op 1 juni plaats in Rotterdam.

Bijna alle kinderen weten dat er honger in Afrika is Uit het onderzoek blijkt dat veel meer kinderen op de hoogte zijn van het hongerprobleem in de wereld dan verwacht. 93% van 665 respondenten weet dat er honger in Afrika is, veel minder kinderen zijn zich bewust dat er ook in andere landen honger is. Verder blijkt dat kinderen tussen de 10 en 12 jaar zich vaker zorgen maken om mensen met honger dan kinderen van 6 tot 9 jaar.

Kinderen zetten zich in
Nederlandse kinderen zijn zich niet alleen bewust, er is ook een grote bereidheid om zich in te zetten voor een goed doel. 91% van de kinderen zegt mee te helpen in de strijd tegen het leed in de wereld. De top 3 om je in te zetten voor een goed doel zijn; een activiteit met de klas, het verkopen langs de deuren en het meelopen met een sponsorloop. Opvallend is dat 85% van de kinderen denkt dat hun inzet voor het goede doel ook echt een verschil maakt, 95% van de respondenten voelt zich er fijn over.

Walk the World 2008
Walk the World is een wereldwijde sponsorloop om aandacht te vragen voor honger bij kinderen en geld op te halen voor het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme van de Verenigde Naties. Op zondag 1 juni wordt door alle tijdzones heen met zo veel mogelijk mensen een wandeling van 5 kilometer gemaakt. Dit is de afstand die een kind in een land met een hongerprobleem gemiddeld loopt van huis naar school. Vaak zonder gegeten te hebben. Al voor ¤ 0,20 krijgt een kind in een ontwikkelingsland een gratis maaltijd op school. In Nederland wordt Walk the World in Rotterdam op 1 juni om 13.00 uur officieel geopend door Minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking.

Door mee te lopen met Walk the World of door een loper te sponsoren kan iedereen een bijdrage leveren aan de oplossing van het hongerprobleem bij kinderen. Lopers kunnen zich inschrijven voor Walk the World 2008 via www.walktheworld.nl.

Walk the World wordt voor het WFP georganiseerd door DSM, TNT en Unilever.


- Einde bericht -

Voor meer informatie: www.walktheworld.nl



Ingezonden persbericht