Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nationale bakkersploeg klaar voor Beijing

Afvaardiging uit alle provincies voorziet sporters en supporters in Beijing van brood en banket

Breukelen, 20 mei - In de Chinese tuin van Hotel Breukelen presenteerde vanmiddag de bakkersselectie uit alle provincies zich in vol ornaat als het bakkersteam van Holland Bakery. De 12 broodbakkers, 3 banketbakkers en 2 'Chefs d'Équipe' vormen de nationale bakkersploeg die tijdens de Olympische Spelen in het Holland Heineken House in Beijing sporters en supporters van dagvers brood en banket gaat voorzien. Begin augustus vertrekt de eerste groep naar China om de professionele bakkerij op te zetten.

Het bakkersteam zal in ploegen de bakkerij in Beijing bemannen. Dagelijks zorgen de bakkers voor een brede variëteit aan verse brood- en banketsoorten: van meergranen vloerbrood tot ciabatta's en van krokante bruine broodjes tot appeltaart. Renee Boogerd, namens Holland Bakery: "brood is de krachtige en gezonde basis voor sportieve prestaties. En banket hoort er uiteraard bij als er wat te vieren valt."

Mooie mix

Het team van Holland Bakery is zodanig samengesteld dat het een mooie mix is van bakkers uit alle provincies, van aanstormend talent tot ervaren bakkers en van vaklieden uit ambachtelijke en industriële bakkerijen. De ploeg staat onder leiding van 'Chefs d'Équipe' Hans Som en Kees Goos, die beiden ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de bakkerij.

NOC*NSF

De bakkerij in het Holland Heineken House vormt de start van een bijzondere samenwerking met NOC*NSF. Deze samenwerking zal de komende jaren verder worden uitgebouwd.


---