Ingezonden persbericht


Persbericht

Mei 2008

Één op de 16 Nederlanders kijkt regelmatig op Zideo

Onderzoeksbureau Comscore komt met verassende resultaten

Ruim anderhalf jaar na oprichting van Zideo.nl komt Elzevier met een verassend onderzoeksresultaat van internationaal onderzoeksbureau Comscore (www.comscore.com). Sinds begin 2007 is Zideo uitgegroeid vanuit het niets tot een site met anderhalf miljoen bekeken video's per maand. Volgens het Comscore onderzoek is Zideo met een miljoen bezoekers zelfs de grootste Nederlandse videosite achter de twee internationale sites MSNVideo en YouTube. Het succes van Zideo is mede te danken aan de haar partners die dagelijks video's publiceren en hier ook voor betaald worden.

Zideo verdiend ze, waar PCM en Talpa ze laten liggen

Afgelopen week verschenen er in de media dat de online videodienst Skoeps van PCM en Talpa opgehouden is te bestaan. Skoeps was net zoals Zideo ook gebaseerd op een verdienmodel voor video makers. In tegenstelling tot Zideo kwamen bij Skoeps alleen de beste video's in aanmerking voor een vergoeding, bij Zideo is de rechtmatige eigenaar verzekerd van inkomsten.

Zideo 2.0

Het Zideo platform ontwikkeld vanuit het niets is tot waar het nu staat was niet opgewassen tegen de huidige bezoekersaantallen. De site werd traag en lag soms uit de lucht. Zideo heeft daarom geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en zich voorbereid op de groei van 2008. Daarnaast is de gehele Zideo code herzien waarmee de Zideo 2.0 het licht mocht zien.

Zideo heeft gewerkt aan gebruikersvriendelijkheid, het verbeteren van de community en een nieuw design. Het resultaat hiervan is dat het aantal nieuwe partners per dag vertienvoudigd is

Branded channels

In tegenstelling tot YouTube waar bedrijven betalen voor een kanaal, is het op Zideo voor iedereen mogelijk kosteloos een kanaal te beginnen. Kanalen kunnen persoonlijk worden opgemaakt en krijgen een mooi internet adres op Zideo zoals bijvoorbeeld gamerush.zideo.nl.

Noot voor de redactie

Zideo is een Nederlandse videoportal waar gebruikers video kijken en publiceren. Zideo onderscheid zich van de concurrentie met haar verdienmodel voor de video uploader. De uploaders worden betaald uit de reclame-inkomsten van de advertenties die worden vertoond voor de bekeken video's.

Zideo is onderdeel van het Utrechtse bedrijf Zideo Media, opgericht door John Nota (27) & Bert Klandermans (28). Door hun verschillende achtergronden in ICT, marketing en communicatie en ideeën hebben ze een eigenzinnige blik op nieuwe media. Om een toekomstige groei te realiseren heeft Zideo investeerders aangetrokken en een externe adviseur aangesteld.