Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans: Europese subsidies dragen bij aan leefbaarheid steden

20 mei 2008 | "Europese subsidies kunnen bijdragen aan het vergroten van de leefbaarheid in de wijken van de grote steden." Dat concludeerde staatssecretaris Timmermans maandag na afloop van zijn werkbezoek aan Rotterdam.
Timmermans (m) maakt een wandeling door de Rotterdamse Beukelaarstraat Foto: BZ
Standswandeling in Rotterdam

Timmermans was in Rotterdam om een beeld te krijgen van de problematiek in de grote steden. Daarbij wilde de staatssecretaris kennis nemen van projecten waarbij met Europese steun wordt geïnvesteerd in zowel het opknappen van huizen en gebouwen in de wijken, als in scholing van de mensen die er wonen. "De Europese bijdrage aan deze projecten is relatief bescheiden, maar zonder die bijdrage zouden de projecten niet van de grond zijn gekomen," aldus Timmermans.

Timmermans sprak verder met wethouder Orhan Kaya, Steven van Eijck en een aantal jongeren die betrokken zijn bij de organisatie van Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009. Doel van het jongerenjaar is Rotterdam op de kaart te zetten als een stad die jongeren veel kansen biedt om hun talenten te ontplooien. "Dit is een belangrijk initiatief. Ik wil mij ervoor inspannen dat een andere Europese stad het stokje in 2010 van Rotterdam overneemt," aldus Timmermans.

Meer informatie


* Lees ook Timmermans' weblog: '24 uur Rotterdam'


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl