Rijkswaterstaat

nummer 25 - BHID
datum 20 mei 2008

Spitsstrook A12 Utrechtsebaan tijdelijk niet in gebruik

Tot en met 3 oktober 2008 kan de vlucht-/spitsstrook A12 bij Voorburg (gedeelte Utrechtsebaan), richting Den Haag niet worden gebruikt in verband met werkzaamheden aan een nieuw en hoger geluidsscherm.

Langs de locatie van de te bouwen geluidsschermen staan huizen zeer dicht op de weg. Om de hinder voor omwonenden te beperken, en veilig te kunnen werken, wordt de vluchtstrook van de rijksweg gebruikt voor werkzaamheden. Aangezien de vluchtstrook in drukke uren geopend is als spitsstrook is gedurende de periode tot medio oktober de spitsstrook gesloten voor alle verkeer. De vlucht-/spitsstrook is afgezet met barriers. Naast deze afsluiting zullen ook de toe- en afritten Voorburg gedurende een aantal weekenden worden afgesloten. De weggebruiker wordt o.a. middels borden en tekstkarren hierover geïnformeerd. Houd tijdens de spits rekening met een langere reistijd.

Tijdens de bouw aan de schermen, wordt het bestaande scherm gesloopt. Dit betekent voor de omwonenden tijdelijk meer verkeersgeluid. Bewoners zijn hiervan op de hoogte gebracht middels huis-aan-huis bezorgde brieven, advertenties in de lokale bladen en een informatieavond voor aanvang van de bouwwerkzaamheden. De geluidsschermen zijn eind 2008 gereed.

Het project
Om de doorstroming te verbeteren is er in 2005 een spitsstrook aangelegd tussen het Prins Clausplein en de afrit Voorburg. Vervolgens is er in 2007 ZOAB (zeer open asfalt) aangebracht en is rond 1 april 2008 de bouw van geluidsschermen gestart. De geluidsschermen worden aan de noordkant van de A12 tussen Prins Clausplein (Sligro) en voorbij de afrit Voorburg op het Prinses Marianneviaduct geplaatst. Aan de zuidkant van de A12 komen de geluidsschermen langs de oprit Voorburg en tussen de oprit en het station op het Prinses Marianneviaduct.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -