Gemeente Schiedam


Mei

De raadscommissies vergaderen.

20 mei 2008

Maandag 26 mei 2008 Commissie Samenleving en Bestuur 20.00 uur secr. dhr. B.T. de Winter, tel. 010-2465853 e-mail: bt.d.winter@schiedam.nl

Dinsdag 27 mei 2008 Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer 20.00 uur secr. dhr. B.T. de Winter, tel. 010-2465853 e-mail: bt.d.winter@schiedam.nl

Tijdens deze commissievergaderingen komt onder andere aan de orde :

Commissie Samenleving en Bestuur d.d. 26 mei 2008 De commissie vergadert onder meer aan de hand van de evaluatieverslagen betreffende de oud- en nieuwviering. Maar ook de Visienota facilitering bewoners en bewonersorganisaties komt aan de orde. Deze nota heeft centraal gestaan op Het Stadserf van maandag 31 maart 2008. De visienota bevat besluitpunten die invulling geven aan de wijze waarop de gemeente Schiedam om wil gaan met bewonersparticipatie, de inbreng van bewonersorganisaties en de opdracht aan het opbouwwerk. Maar ook de subsidiëring van de bewonersorganisaties wordt daarin genoemd.

Plan van aanpak herijking sportbeleid (VR 51/2008) Het plan beschrijft het traject om te komen tot nieuw sportbeleid en tot een herijking van de uitvoering van dat beleid.

Nota modernisering Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) (VR 54/2008) De nota behandelt zaken zoals invoering van cliëntenparticipatie en de keuzevrijheid voor het begeleidingsbedrijf voor het begeleid werken.

Impuls brede scholen, sport en cultuur (VR 53/2008) Deze impuls richt zich op het realiseren van functies waarbij een werknemer in dienst is van één werkgever, maar werkzaam is op minstens twee van de volgende terreinen: primair-/voorgezet onderwijs, sport en cultuur. Beoogd wordt het aanbod van sport en cultuur voor leerlingen te vergroten, maar ook de uitbreiding en ontwikkeling van brede scholen én de versterking van sportverenigingen.

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer d.d. 27 mei 2008

Nota Gronduitgifte en conversie Schiedam
De nota Gronduitgifte en Conversie 2007 is digitaal beschikbaar via www.schiedam.nl onder bestuurs informatie en is tevens behandeld in het programma van Het Stadserf van maandag 19 mei 2008. De huidige nota, die in de vergadering van de gemeenteraad van 12 februari 2007 is vastgesteld eindigt op 1 juli 2008. In vervolg hierop is het gevoerde beleid geëvalueerd.
De belangrijkste kenmerken van de nota, die nu wordt behandeld zijn:
* gronduitgiften geschieden in de regel in erfpacht;
* omzetten van erfpacht in eigendom is en blijft mogelijk voor particuliere eigen woningbezitters. Voor bedrijventerreinen is dit niet mogelijk.

* De projectmatige verzending van aanbiedingen wordt gecontinueerd voor erfpachten, die vóór 1 juli 2008 zijn gevestigd en op naam van de particuliere erfpachter staan.

De commissie bespreekt de nota en brengt advies uit aan de gemeenteraad.

Voortgang Schiedam te voet
Op verzoek van de fracties van PvdA en CDA wordt dit onderwerp geagendeerd.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de leden van de gemeenteraad d.d. 12 december 2007 een brief gezonden over de stand van zaken met betrekking tot de toegankelijkheid van de openbare ruimte, zoals opgenomen in het rapport Schiedam te voet. Dit rapport is eerder behandeld in de vergadering van de commissie Wonen en Groen van 30 januari 2007.

De commissie bespreekt de voortgang van het rapport Schiedam te voet aan de hand van het voorlopig uitvoeringsprogramma Schiedam te voet, stand van zaken november 2007.

Informatie
Deze openbare commissievergaderingen vinden plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1.

Raadscommissies adviseren de gemeenteraad over stukken die in de raadsvergadering aan de orde komen. U kunt de vergaderingen van de raadscommissies bijwonen en bij raadsvoorstellen het woord voeren.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De agendas kunt u vinden in het Bestuursinformatiesysteem.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij de commissiesecretarissen.