Gemeente Schiedam


Mei

Westerhavenbrug afgesloten wegens werkzaamheden

20 mei 2008

In week 22 zullen reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Westerhavenbrug. De Westerhavenbrug ligt in de Westerhaven en verbindt de Westerkade met de Willemskade. De werkzaamheden zijn nodig omdat de aanrijplaten op het brugdek versleten zijn en vervangen moeten worden. De aanrijplaten vormen de verbinding tussen de weg en de brug. De werkzaamheden worden door Hofman Sliedrecht bv in opdracht van de gemeente Schiedam uitgevoerd.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van oude aanrijplaten en het aanbrengen van nieuwe aanrijplaten. Op diverse plekken wordt de slijtlaag aangehecht. Tijdens de werkzaambeden moet de brug openstaan. De werkzaamheden zullen drie dagen in beslag nemen. Er wordt gewerkt van 7.00 uur tot circa 20.00 uur. Tijdens de uitvoering is geluidsoverlast mogelijk.

De reparatiewerkzaamheden vinden plaats op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 mei. Op deze dagen is de Westerhavenbrug afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.

Omleiding
Als gevolg van de reparatiewerkzaamheden wordt al het verkeer omgeleid. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de route Stadhouderslaan > Willem de Zwijgerlaan > Westfrankelandsedijk > Havendijk > Lekstraat > Nieuwe Maasstraat > Rozenburgsestraat v.v. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Willemsbrug aan de Nieuwe Haven v.v. Alle omieidingen worden met borden aangegeven.

Openbaar vervoer
Tijdens de duur van de werkzaamheden rijdt RET buslijn 54 een omleiding. Informatie over de omleiding, dienstregeling enz. kunt u vinden op de website van de RET (www.ret.nl) of u kunt bellen met RET Klantenservice 0800-6061 (gratis).

Voor meer informatie of vragen hebt kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ONS Klantenservice, telefoon 010-2621000.