Gemeente Zwolle

Golfen met en voor VrouwenOpvang

Datum uitgave persbericht: 05/20/2008

Donderdag 15 mei 2008 heeft Schutte bouw & ontwikkeling uit Zwolle voor relaties net als vorig jaar een Schutte-Sponsorgolfdag voor VrouwenOpvang Overijssel (VOO) georganiseerd.

Tal van Zwolse bedrijven, maar ook ver daarbuiten reageerden zeer enthousiast op het iniatitief en 'kochten' direct een flight voor 4 spelers. Voor wie niet in het bezit van een GolfVaardigheidsBewijs is, was de clinic een goed en leuk alternatief. De bijdrage van de deelnemers kwam volledig ten goede aan de VOO. Schutte nam alle kosten, zoals horeca, personeelskosten, etc voor haar rekening. Met bijna 80 deelnemers werd een flink bedrag voor de inrichting van de nieuwbouw van VOO bij elkaar gespeeld. Wethouder Gerard van Dooremolen was direct bereid om het startsein voor de wedstrijd te geven. Na een warm betoog over het werk van de VOO, de noodzaak daarvan en de dringende behoefte aan financiële steun sloeg hij de eerste golfbal.

Sponsorgolfdag groot succes

Na afloop van de wedstrijd en clinic werd er op het terras uitgebreid door de gasten met medewerkers van de VOO gesproken over de opvang van vrouwen, hoe mishandeling ontstaat, enzovoort. Ook tijdens het drukbezochte diner was er veel ruimte voor deze onderwerpen. De presentatie van de VOO en het persoonlijke verhaal van een cliënte maakte indruk op alle aanwezigen. Eddy Veenstra, directeur SWZ en een van de initiatiefnemers voor de nieuwbouw, vertelde graag waarom een aantal Overijsselse woningcorpaties hun steun aan de VOO hadden toegezegd. Na warme woorden en indrukwekkende verhalen was het tijd voor de overhandiging van de waardecheque. Op verzoek van Richard Boons, algemeen directeur van Schutte, overhandigde Eddy Veenstra de waardecheque aan Ton de Vries, voorzitter Raad van Toezicht VOO. Dankzij het vermelde bedrag van maar liefst EUR 20.000,-- werd de avond in jubelstemming afgesloten. De sponsorgolfdag - waarin bedrijfsleven en welzijnsector de handen in een slaan - was ook nu weer een groot succes, met de VOO als echte winnaar.

Voor wie de VOO wil ondersteunen, verwijzen we graag naar de website waar de mogelijkheden voor sponsoring zijn vermeld. Het adres is www.vrouwenopvangoverijssel.nl.(zie link onderaan deze pagina)

Sponsoren flights

Zwolse bedrijven: Bramer Bedrijfsmakelaars, Benthem & Gratama Advocaten, Dommerholt Advocaten, Het Notarieel en Nysingh Advocaten. Buiten Zwolle: Alynia Architecten, Ter Bruggen Groep en Ebbens archite