Fortis Bank

Persbericht
Brussel / Utrecht, 20 mei 2008

INFORMATIE UIT HOOFDE VAN HET TOEZICHT

Fortis en Delta Lloyd in gesprek over verwerving 51% aandelen in ABN AMRO Verzekeringen

Fortis, ABN AMRO en Delta Lloyd zijn besprekingen gestart over ABN AMRO Verzekeringen (AAV). Fortis wil het door Delta Lloyd gehouden belang van 51% in ABN AMRO Verzekeringen overnemen. De verwerving van dit belang biedt Fortis de mogelijkheid verder vorm te geven aan de distributie van verzekeringen via het bankkanaal in Nederland.

Door de wijziging van zeggenschap bij joint venture partner ABN AMRO, die het gevolg is van de overname van ABN AMRO door het Consortium, kan ABN AMRO contractueel gebruik maken van haar call optie-recht om de door Delta Lloyd gehouden 51% aandelen in ABN AMRO Verzekeringen terug te kopen.

Na verkrijging van dit belang in AAV zal ABN AMRO deze 51% en het reeds gehouden belang van 49% in AAV aan Fortis Verzekeringen Nederland overdragen.

Toezichthouders, vakbonden en medezeggenschapsorganen zijn over dit voornemen geïnformeerd.

Fortis verwacht de besprekingen in het vierde kwartaal van 2008 af te ronden. Verwacht wordt dat de transactie zal worden afgerond in het eerste kwartaal van 2009. Gedurende dit proces zullen geen nadere mededelingen worden gedaan.

ABN AMRO Verzekeringen is een joint venture tussen ABN AMRO bank (49%) en Delta Lloyd Groep (51%). Deze verzekeraar levert verzekeringsproducten die door ABN AMRO Bank worden aangeboden aan zijn klanten. ABN AMRO Verzekeringen is gevestigd in Zwolle; er werken zo'n 650 medewerkers.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,5 miljard (30/04/2008), behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 65.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht: +31 (0)30 226 32 19

Investor Relations:
Brussel: +32 (0)2 565 53 78 Utrecht: +31 (0)30 226 65 66