Gemeente Noordwijkerhout


20/5/2008 - Evaluatie Wmo Noordwijkerhout

De ISD Bollenstreek heeft de verordening Wmo (taakveld 6) op uitvoeringsniveau geëvalueerd. Deze evaluatie is besproken door het dagelijks bestuur van de ISD. Het evaluatierapport gaat nu voor advies naar de Wmo adviesraden en ter kennisname naar de gemeenteraden. Na het advies van de Wmo adviesraden gaat het evaluatierapport voor bespreking naar de gemeenteraden toe.

Uitvoering taakveld
De ISD Bollenstreek voert sinds 1 januari 2007 voor de ISD-gemeenten taakveld 6 van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit. Taakveld 6 heeft betrekking op woningaanpassingen, vervoervoorzieningen, rolstoelvoorzieningen en de hulp bij het huishouden.

Resultaten
De ISD heeft de uitvoering van deze Wmo-taken geëvalueerd. Behalve cijfermatig gegevens is in het rapport een aantal knelpunten benoemd. De bevindingen van de ISD komen overeen met de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek Wmo. Dit onderzoek is kort geleden door de gemeenten uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat cliënten in het algemeen tevreden zijn over de uitvoering van de Wmo. Eind 2008 wordt het formele beleid van de Wmo geëvalueerd en wordt indien nodig de verordening aangepast.