Ingezonden persbericht


Gwendolyn Hertzberger's debuut bij Moritz Racing verschoven naar 24-uren van Zolder

LISSE, 20 MEI 2008 - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het Dutch Supercar Challenge debuut van Gwendolyn Hertzberger op Spa-Francorchamps (in het weekend van 30 mei op 01 juni aanstaande) niet door. De snelle dame uit de Bollenstreek stond ingeschreven als dertiende op de reservelijst voor deze race in de Belgische Ardennen, maar door de overweldigde belangstelling is het maximale aantal deelnemers bereikt. Hertzberger's debuut wordt nu verschoven naar 27 augustus aanstaande, waar ze in de oranje Marcos Mantis van teameigenaar Bert Moritz zal plaatsnemen voor de 24-uursrace van Zolder. Op 5 oktober aanstaande zal ze met deze wagen uitkomen in de DSC races tijdens het A1 GP weekend op Zandvoort.

In de afgelopen twee jaar kwam Hertzberger uit in de Northern European Cup (NEC) Formule Renault 2.0. In de voorbij winterperiode zat de inwoonster uit Lisse bepaald niet stil en testte ze veelvuldig in de International Formula Master bij het team van Fàma. Het was een succesvolle samenwerking waarbij haar management keihard werkte aan een mogelijke overstap naar deze ijzersterke competitie. Door de hoge budgetten werd echter besloten om van het avontuur af te zien. Het jaar 2008 wordt dan ook gezien als een tussenjaar voor het volgende raceseizoen.

Om ritme op te doen en aan de reflexen te kunnen blijven werken, zal Hertzberger in het weekend van 27 tot en met 31 augustus een eerste overstap van formulewagens naar toerwagens maken tijdens de 24-uursrace van Zolder. Na afgelopen week een eerste test bij Moritz Racing op het circuit van Zolder (België) succesvol te hebben afgerond, zijn Bert Moritz en Gwendolyn Hertzberger beiden enorm enthousiast en hoopvol gestemd over hun kersverse samenwerking. Deze uitputtingsslag voor mens en machine markeert tevens de eerste endurance race uit Hertzberger's nog prille autosportcarrière.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Jammer dat de race op Spa niet doorgaat. Ik had me bijzonder op mijn debuut in de Marcos Mantis verheugd, maar er waren teveel deelnemers die zich voor deze race hebben ingeschreven. Wellicht dat ik wel een stint kan rijden, maar dat moeten we nog nader bestuderen. De kennismaking en test met Moritz Racing in de afgelopen week verliep uitstekend. Ik pakte de aanwijzingen van Bert Moritz goed op en wist snelle tijden neer te zetten. De Marcos Mantis mag zich met recht een 'supercar' noemen!. Ik zal mijn uiterste best doen om samen met Bert maximaal te scoren!"

BERT MORITZ: "Ik ben erg blij dat Gwendolyn ons team komt versterken. Ze heeft tijdens de testdag op Zolder een goede indruk op ons gemaakt en pakte het bovendien allemaal snel op. Als Gwendolyn goed wordt begeleidt dan kan ze het nog ver schoppen in de autosport want ze heeft veel talent. Het is vervelend dat ze voor de race op Spa als dertiende op de reservelijst stond, waardoor haar deelname is daarmee komen te vervallen. Het zegt in ieder geval genoeg dat de Dutch Supercar Challenge bij uitstek de populairste Europese toerwagenklasse is! We gaan onderzoeken of ze wellicht toch een stint of een deel kan meerijden op Spa, want het circuit is op haar lijf geschreven. Ook rijdt ze bij ons de 24-uursrace van Zolder en de DSC races in het A1 GP weekend."