Ingezonden persbericht


Beurswaage Fondsanalisten organiseert leerzaam congres

Research is voorwaarde voor succesvol beleggen

DOORWERTH/LAREN - Beurswaage Fondsanalisten uit Laren bracht op vrijdag 16 mei beleggers en fondsaanbieders bij elkaar in Golden Tulip in Doorwerth. De nog jonge onderneming kreeg gerenommeerde fondsaanbieders zo ver dat zij zich voor zo'n kleine tweehonderd geïnteresseerden bloot gaven. Tevens presenteerde Beurswaage tijdens het congres haar nieuwe product: Beurswaage Premium Account. Met als klap op de vuurpijl een gloedvol betoog van Dion Bartels over de 'schimmige wereld van indirecte onroerend goedbeleggingen'. Het merendeel van de aanwezigen stelde achteraf vast dat de bijeenkomst 'leerzaam en onderhoudend' was.

Beurswaage neemt een unieke positie in de beleggingswereld in. Met het analyseren van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen en daarover vrijblijvend op hoofdpunten duidelijk te rapporteren onderscheidt Beurswaage zich. De behoefte aan onafhankelijke en toegankelijke informatie over niet-beursgenoteerd vastgoed blijkt groot, is moeilijk te vinden en vormde tot voor kort een lacune. Beurswaage dicht het gat.

Tijdens het congres werd het nieuwe product Beurswaage Premium Account geïntroduceerd. Een jaarabonnement op een uitgebreid dienstverleningspakket met onder meer analyses uit de top 100 van aanbieders. Beurswaage is onafhankelijk en vooral kritisch op het prognoserendement van vastgoedbeleggingen. Directeur Gerdo de Jager en zijn compagnon Richard de Looff interviewden tijdens de bijeenkomst de heren Klaas Hoekstra en Jis van der Veen van Aefides over hun nieuwe Vastgoed XIV CV en Niek van Dijck van Schild Holland Fonds over hun vastgoedobligaties. Als laatste spreker trad mr. Dion Bartels, advocaat en bestuurslid van de Vereniging van Vastgoed Participanten (VVP) op. Bartels verklaarde Beurswaage's congres tot een succes. ,,Tweehonderd mensen bijeenbrengen is bijzonder''. Hij wees nadrukkelijk op het belang van voldoende informatie (Beurswaage) en 'keurmerken' van belangen- en brancheorganisaties als de VVF (Vereniging van Vastgoedfondsen) en STV (Stichting Toezicht Vastgoedfondsen). ,,U bent niet goed bij uw hoofd als u gaat beleggen bij een niet aangesloten fonds'', waarschuwde hij. ,,Transparantie, onafhankelijkheid, professionaliteit en trackrecord (geschiedenis), zijn voorwaarden''. Toevallig de kernwoorden van organiserend bedrijf Beurswaage. Tenslotte was het laatste woord aan het publiek.

Het panel: Niek van Dijck, Jis van der Veen, Dion Bartels en Gerdo de Jager beantwoordde de kritische vragen.

Bij voorbeeld, hoe ontdek je tijdig oplichters? Bartels: ,,Met een quick scan haal je de gladde jongens eruit, vooral via websites met veel nietszeggende plaatjes en weinig tekst, zonder concrete gegevens over plaats, pand, project. Agressieve reclame is ook een graadmeter. Het lidmaatschap van VVP (e.a.) geeft enige zekerheid''. Transparantie geeft de belegger de kans zelf te bepalen met voldoende, objectieve informatie. Beurswaage is als 'volledig onafhankelijke onderneming' een partij die 'nergens aan vast zit en zijn mening geeft, hoe pijnlijk die soms ook is'' volgens Van Dijck. De Jager reageert: ,,We kunnen niet honderd procent alles controleren, maar wel veel. We volgen aanbieders kritisch en zorgen ervoor dat we zowel over verleden, heden als toekomst iets kunnen zeggen dat relevant is voor beleggingen. Mijn boodschap is: research, zoek kritisch naar informatie, want informatie is het meest waardevolle element in een belegging. Onze Premium Account is daarbij een nuttig 'tool'.


---- --