Dave Johnson, topexecutive bij Avaya, benoemd tot algemeen directeur van Jenne Distributors

20/05/2008 23:09

PR Newswire

AVON, Ohio, May 20 /PRNewswire/ --

- Voormalige senior vice-president van Avaya voor wereldwijde betrekkingen en kanaalontwikkeling gaat Jenne assisteren bij de uitbreiding op de markten voor het midden- en kleinbedrijf en de wereldmarkten.

Jenne Distributors, een vooraanstaand leverancier met toegevoegde waarde van communicatieproducten en -oplossingen in de wereldwijde telecomindustrie, maakt de benoeming van David P. Johnson als president en algemeen directeur bekend. Johnson trad op 19 mei 2008 bij Jenne in dienst, toen Rose Jenne, de huidige algemeen directrice, de rol van voorzitter op zich nam.

Johnson, 48 jaar oud, trad bij Jenne in dienst na zijn vertrek als senior vice-president van wereldwijde betrekkingen en kanaalontwikkeling bij Avaya en als lid van de Raad van Bestuur van Avaya. Hij was daar verantwoordelijk voor het versnellen van het doordringen in bestaande kanalen van Avaya en tegelijkertijd het opbouwen van relaties met nieuwe kanalen, zoals technologiepartners en meerder soorten indirecte kanaalpartners, waaronder distributeurs, wederverkopers, wederverkopers met toegevoegde waarde, onafhankelijke softwareleveranciers, dienstenleveranciers en systeemintegreerders. Johnson was ook verantwoordelijk voor het beheer van de wereldwijde topbetrekkingen, waaronder partnerschappen met
systeemintegreerders en dienstenleveranciers.

"Wij hebben aanzienlijke investeringen gedaan in het opbouwen van onze infrastructuur en wij zijn nu klaar voor groei en uitbreiding. We hadden precies in kaart gebracht wat we voor deze rol voor ogen hadden en we wisten daarom dus al dat Dave de juiste keus was", zei Rose Jenne, de huidige algemeen directrice van Jenne. "Hij past precies in ons bestaand managementteam en zijn brede en diepgaande ervaring, samen met zijn grote bekendheid en uitstekende reputatie bij vooraanstaande executives in de sector, zal ervoor zorgen dat Jenne in een nog sterkere positie komt om onze al indrukwekkende reputatie voor de beschikbaarheid van onze producten en uitmuntende service te gebruiken."

"Nu het management van Jenne probeert het bedrijf naar een volgend niveau te tillen - van leider op de Noord-Amerikaanse markt naar een krachtig wereldwijd bedrijf - had het geen betere directeur kunnen kiezen", zei Sheila McGee-Smith, president en eerste analist van de analisten- en consultatiefirma McGee-Smith Analytics in New York. "De communicatiemarkt is aan het veranderen van een hardware/box-mentaliteit naar een servicemodel gebaseerd op software. Door zijn unieke combinatie van vaardigheden en ervaring, zowel internationaal als bij het midden- en kleinbedrijf, zal Dave Johnson Jenne precies kunnen bieden wat het bedrijf op dit buigpunt in de markt nodig heeft."

De klanten van Jenne kunnen een voortgaande toewijding tot service die op de eerste plaats komt, verwachten. "De belangrijkste reden dat ik bij Jenne koop is zijn uitstekende service en zijn hoffelijke, toegankelijke, goed geïnformeerde personeel", zei Ken Eglberger, president van Advent Communications Inc., een Avaya-dealer en klant van Jenne. "Al meer dan 20 jaar werk ik in verschillende rollen met Dave samen en ik heb gezien hoe veel belang hij hecht aan ethisch gedrag, integriteit, vernieuwing en hard werk. Dat past precies bij de filosofie van Jenne - en het zal het bedrijf een nieuw niveau laten bereiken."

In eerdere posities bij Avaya International was Johnson verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de strategieën voor uitbreiding van Avaya buiten Noord-Amerika. Hij heeft daarbij aanzienlijke groei in Azië bereikt plus het integreren van een belangrijke aankoop in Europa. Meer recent was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitbreiden van strategische technologie en betrekkingen voor het betreden van de markt met verantwoordelijk voor partners als Juniper, Extreme, Samsung, AT?, Verizon, BT, Orange Business Services, IBM, HP, EDS en vele anderen. Daarnaast heeft hij in Azië en Europa gewoond en gewerkt en dat heeft hem belangrijke ervaring gegeven in het meten en analyseren van de ingrijpende effecten van globalisering op groeistrategieën.

Naast zijn diepgaande internationale ervaring was Johnson ook de groepsvicepresident van de afdeling voor het leveren van oplossingen aan het midden- en kleinbedrijf. Hij was onder meer verantwoordelijk voor alle onderzoek en ontwikkeling, productmanagement, marketing, verkoop, service en exploitatie en werkzaamheden voor het klantensegment van het midden- en kleinbedrijf.

"Een diepgaande kennis van de markt voor midden- en kleinbedrijf en ook grote enterprisemarkten, grote ervaring met indirecte kanalen en een passie voor winnen, maken Dave een perfecte keus voor Jenne", zei Don Peterson, voormalig directeur van Avaya, die belangrijke ervaring in de hele industrie heeft. "Ik heb vele jaren nauw samengewerkt met Dave en ik ben altijd onder de indruk geweest van zijn integriteit, enorme gerichtheid op de klant en een samenwerkende benadering bij alles wat hij doet."

"De activiteiten van Dave voor Avaya met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf, middenmarkten en grote ondernemingen hebben ook het zorgen voor een significante groei en het vergroten van het wereldwijde marktaandeel omvat", zei Rose Jenne. "Dat is de staat van dienst waarvan we weten dat het in de toekomst bij Jenne voor succes zal zorgen. Wij zijn blij dat we hem kunnen verwelkomen."

Voor meer informatie over Jenne Distributors, ga naar www.jenne.com of bel +1-440-471-3112.

Over Jenne Distributors
Jenne Distributors, Inc., gevestigd in Avon, Ohio, is een vooraanstaand leverancier met toegevoegde waarde van communicatie-oplossingen voor bedrijven, waaronder stem-, data- en videotechnologieproducten, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf en middelgrote wederverkopermarkten. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986 heeft Jenne zich toegelegd op het leveren van een breed scala aan producten, concurrerende prijzen, snelle levering, uitstekende technische ondersteuning plus doorlopende verkoop- en technische training aan dealers en wederverkopers.

De strategische betrekkingen van Jenne zorgen ervoor dat het steeds in staat is om in de groeiende behoeften van zijn klanten te voorzien. Meer dan 140 belangrijke fabrikanten werken samen met Jenne, waaronder Avaya, Panasonic, Aastra, Plantronics, Adtran, GN, AltiGen, ClearOne, Aethra, Sony, Lifesize, ICC en Valcom. Jenne is een toegewijd volger van opkomende technologieën en het aanbieder van nieuwe oplossingen, nieuwe apparatuur en daarmee verwante toepassingen, erkende trainingen en certificering om dealers en wederverkopers beter van dienst te zijn in de huidige samenkomende markten.

Website: http://www.jenne.com

Ray Jenne, Jr., +1-440-471-3112, ray@jenne.com, of Craig Rocco, +1-440-471-3138, crocco@jenne.com, beide van Jenne Distributors






-