Dienstenbond CNV

Nieuws

20 mei 2008

Principeakkoord Sociaal Plan HP

Na lang en moeizaam onderhandelen is het dan eindelijk gelukt. HP is akkoord gegaan met ons laatste voorstel. Dat betekent dat er een principe akkoord over de verlenging van het sociaal plan is. Tot aan het einde toe heeft uw werkgever getracht het sociaal plan drastisch te versoberen. Dat is niet gelukt. In het nu bereikte principeakkoord zijn heel veel goede elementen van het oude sociaal plan overeind gebleven.

Weliswaar is er wat veranderd maar die veranderingen zijn tijdens de laatste bijeenkomst met u besproken. In de onderstaande bijlage leest u de volledige tekst van het principeakkoord.

Wat is er ten opzichten van het oude sociaal plan gewijzigd:
* de bemiddelingstermijnen zijn ingekort

* de regeling voor de mensen die vrijwillig vertrekken is versoberd
* omdat er nauwelijks gebruik van werd gemaakt is de detacheringregeling vervallen

* in sommige situatie is de schadeloosstelling bij begeleid zoeken iets lager maar daar staat tegenover dat:

* de verstreken bemiddelingstermijn in de regeling begeleid zoeken nog maar voor de helft wordt gekort op de schadeloosstelling (in het vorige sociaal plan werd de bemiddeling stermijn volledig gekort) en:

* mensen die na 9 maanden WW nog geen nieuwe baan hebben een nabetaling schadeloosstelling ontvangen waardoor hun totale schadeloosstelling gelijk is aan die in het vorige sociaal plan.

De regeling begeleid zoeken is iets veranderd maar deze verandering kan niet gezien worden als een verslechtering. Immers, uw werkgever neemt nu 50% van de loonkosten gedurende de bemiddelingstermijn voor zijn rekening. Bovendien krijgen werknemers die na 9 maanden nog geen werk hebben gevonden- de mensen die het echt nodig hebben- een nabetaling waardoor hun schadeloosstelling weer gelijk wordt aan die uit het vorige sociaal plan.

CNV Dienstenbond vindt het daarbij van groot belang dat we in staat zijn geweest de toeslagregeling voor medewerkers van 54 jaar en ouder te handhaven.

Overeenkomstig de wens van de leden hebben we de kans gezien een langere looptijd dan de gebruikelijke 1 jaar af te spreken. De looptijd is 2 jaar -vanaf 1 januari 2008- en het plan eindigt derhalve op 31 december 2009.

Gelet op het resultaat leggen wij dit principeakkoord met een positief advies aan u voor. Tot 5 juni heeft u de gelegenheid om te reageren. Doet u dat svp per mail: hilversum@remove-this.cnvdibo.nl onder vermelding van Sociaal Plan HP en daarbij de mededeling of u wel of niet instemt.

Voor informatie en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke vakbondsbestuurder: Steffe Bak, 035-6460580.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!

In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl.

Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. En: bij automatische incasso zijn de eerste drie maanden als welkomstgeschenk gratis! Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.