Dienstenbond CNV

Nieuws

20 mei 2008

Boventallig bij UWV: werk of werkloos?

Het Sociaal Plan bij UWV biedt een aantal faciliteiten voor medewerkers die boventallig worden om van werk naar werk te komen. Een van deze faciliteiten is begeleiding vanuit het Mobiliteitsbureau. CNV Dienstenbond heeft aangegeven met de besprekingen voor een nieuw Sociaal Plan te willen praten over de effectiviteit van onder andere het Mobiliteitsbureau.

CNV Dienstenbond ontvangt van haar leden bij UWV steeds meer ontevreden geluiden over het Mobiliteitsbureau. Een veelgehoord geluid is dat begeleiding ontbreekt; zowel vanuit de Mobiliteitsadviseur als vanuit het outplacementbureau dat gedurende het traject wordt ingeschakeld. Daarnaast wordt ook genoemd: gebrek aan communicatie, gebrek aan voorlichting en gebrek aan betrokkenheid. CNV Dienstenbond heeft reeds in meerdere overleggen met UWV deze signalen aangegeven, echter tot op heden zonder resultaat.

Signaal
CNV Dienstenbond vindt dat het tijd wordt voor een steviger signaal aan UWV. Om dit te kunnen afgeven is CNV Dienstenbond op zoek naar boventalligen bij UWV die hun ervaring gedurende of na het traject van boventalligheid willen delen. Uw verhalen (weliswaar anoniem) willen wij graag meenemen en aanbieden aan UWV gedurende de besprekingen over mobiliteit binnen het Sociaal Plan. Om een goed beeld te krijgen is het wenselijk zo veel mogelijk ervaringen te verzamelen.

Boventalligen gezocht
CNV Dienstenbond is dan ook op zoek naar u!
Bent u boventallig en bevindt u zich in een mobiliteitstraject, in welke fase dan ook, mail dan uw ervaring, positief of negatief, naar CNV Dienstenbond via sociaalplan.uwv@remove-this.cnvdibo.nl! Ook als u in het verleden te maken heeft gehad met het mobiliteitsbureau, zijn wij benieuwd naar uw ervaringen. Kent u collega's die geen lid zijn maar wel te maken hebben (gehad) met het mobiliteitsbureau? Maak uw collega dan attent op deze info en vraag of uw collega zijn of haar ervaring wil delen!

Werk of werkloos?
CNV Dienstenbond maakt zich sterk om de mobiliteit van leden bij UWV te vergroten. Dit kan alleen als de begeleiding naar werk uitpakt zoals dit is afgesproken met UWV in het Sociaal Plan. Voor boventalligen moet de zoektermijn een periode zijn van begeleiding naar werk en niet een overbrugging naar werkloosheid!

Heeft u vragen of opmerkingen over deze info? Neemt u dan contact op met uw bestuurder Debbie Ritsma, tel. 035 - 64 60 580 of per e-mail hilversum@cnvdibo.nl. Voor individuele vragen over uw werk bij UWV kunt u contact opnemen met uw regiokantoor.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!

In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl.