Ingezonden persbericht



Nieuwe (Achterhoekse) fietsgids door de Graafschap verschenen

ACHTERHOEK - Wie aan de Achterhoek denkt, denkt aan fietsen. Weinig andere streken in ons land bieden zo veel afwisseling in landschap en bezienswaardigheden. Daarom zijn hier de afgelopen jaren ook zo veel fietsroutes bewegwijzerd. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft een luxueus uitgevoerde fietsgids op de markt gebracht met daarin tien routes door de Graafschap. De gids kost ¤ 8,50 en is verkrijgbaar bij de VVV's of via www.vvvachterhoek.nl

Luxueus uitgevoerd

De routegids kent een luxueuze uitvoering. Elke pagina is op hoogwaardig papier gedrukt en apart gelamineerd. Dankzij de laminering is het papier bestand tegen een kleine regenbui. In de gids worden niet alleen de routes zelf aangegeven, maar ook de bezienswaardigheden onderweg krijgen alle aandacht. Van iedere tocht is een kaartje met ingetekende route en een tekst met beschrijving van bezienswaardigheden aan de route opgenomen. De gids heeft een formaat van 21 x 21 cm en een omvang van 28 pagina's. Tot slot is de routegids voorzien van een ringband.

Routes

De opgenomen routes liggen allemaal in het gebied De Graafschap, globaal genomen in het gebied rondom Zutphen, Lochem, Vorden, Borculo en Eibergen en hebben verschillende afstanden, zodat voor elke fietser wel een route naar zijn smaak voorhanden is. Er zijn zogenaamde lokale ommetjes (routes van twintig kilometer rondom een stad of dorp), en ANWB-bewegwijzerde routes vermeld. Die routes hebben afstanden tussen de dertig en zestig kilometer en kunnen in veel gevallen halverwege worden ingekort. Bovendien is er een tweetal themaroutes opgenomen, met een exacte routebeschrijving. De overzichtelijke kaarten completeren het geheel. Tot slot is voor de gebruiker nuttige informatie over horecagelegenheden onderweg vermeld.

Zutphen, mei 2008

Jacolien Roskam