Ingezonden persbericht


Robert Doornbos verdedigt kleuren van AC Milaan in Superleague Formula!

MILAAN, 21 MEI 2008 - Robert Doornbos is trots om aan te kondigen dat hij dit jaar de rood-zwarte kleuren van AC Milaan zal verdedigen in het debuutjaar van de Superleague Formula. De 26-jarige Rotterdammer heeft hiervoor een overeenkomst getekend met Scuderia Playteam. Bij dit Italiaanse team komt Doornbos veel oude bekenden tegen uit zijn tijd bij het Minardi F1 Team. Ook met het fameuze AC Milaan heeft Doornbos sinds zijn jeugd een band.

Bij Scuderia Playteam zal Doornbos onder andere weer samenwerken met Giovanni Minardi, zoon van voormalig teameigenaar Giancarlo Minardi, en technisch directeur Gabriele Tredozi. Ook AC Milaan sprak Doornbos al sinds zijn jeugd tot de verbeelding, toen zijn tante daar de fysiotherapeute van het team was in de memorabele periode van de tijd van Van Basten, Gullit en Rijkaard. Momenteel rekent Doornbos onder andere één van AC Milaan's huidig sterspelers, Clarence Seedorf, tot zijn vriendenkring.

ROBERT DOORNBOS: "Het is een kleine wereld. Toen ik in contact kwam met Scuderia Playteam en AC Milaan klopte het hele plaatje direct. Niet alleen delen we onderling veel associaties, ook hebben we met zijn allen dezelfde doelstelling voor onze deelname aan de Superleague Formula: succesvol zijn. Ik ben enthousiast over deze nieuwe raceserie die autosport met voetbal verbindt. Ik ben ervan overtuigd dat alle autosport- en voetbalfans dit na onze eerste race op Donington in Augustus ook snel zullen zijn!"

GIAMBATTISTA GIANNOCARRO, teameigenaar Scuderia Playteam: "Ik ben heel erg trots om Robert Doornbos in ons team te verwelkomen. Zijn ervaring en snelheid zal van doorslaggevend belang zijn. Robert heeft bewezen direct op snelheid te zijn in alle klassen waarin hij heeft gereden, dus wij kunnen vooruit kijken naar een mooie nieuwe uitdaging met AC Milaan!"

© 2003 - 2008 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com