Evangelische Omroep

VERKERING ALLEEN INTERESSANT OM DE NAAM
Groep 8 op kamp, woensdag 21 mei, 18.00 uur, Z@pp, Nederland 3

Waar de jongens op schoolkamp uit hun dak gaan bij het avondspel in het bos, trappen de meisjes liever 's nachts lol in de slaapzaal. Dat blijkt uit het jeugdpeil-onderzoek van het Jeugdjournaal en de steekproef die de EO uitvoerde onder een aantal basisscholen.

74% van de groep 8'ers vindt het geen probleem om een knuffel mee te nemen op kamp. Verder komt in de steekproef van de EO naar voren dat de jongens vooral opgaan in sportieve activiteiten en indruk proberen te maken. Voor de meisjes is dat minder belangrijk. Zij houden zich meer bezig met relaties. Snoepjesverkering', noemt een docent het relatie-fenomeen. Vooral onschuldig en nog niet serieus. Verkering is alleen interessant om de naam.

Groepsgevoel
9 van de 10 scholen organiseert in groep 8 een schoolkamp. ³Dit is niet alleen leuk, maar ook goed voor het groepsgevoel en de teambuilding,² geeft een docent aan. Vandaar ook dat computerspelletjes en mobieltjes verboden zijn en alle scholen er serieuze regels op nahouden. ³Op kamp is er geen MSN na schooltijd en is er geen tijd om je te vervelen,² vertelt een docent.

Groep 8 op kamp
In de nieuwe 4-delige reallife-serie Groep 8 op kamp volgen EO-presentator Herman Wegter én zangeres Sharon Kips (winnares X-factor) volgen de leerlingen van basisschool De Horizon uit Den Haag op schoolkamp. De 4-delige serie Groep 8 op kamp laat alle kamponderdelen zien, maar zoomt ook in op de leerlingen in de klas. Wie zijn ze en hoe gaan ze met elkaar om? Hoe kijken ze terug op de basisschool en welke toekomstplannen hebben ze? De kijker ontdekt beetje bij beetje wat voor een groep 8-er écht belangrijk is.

Noot voor redactie,