Ingezonden persbericht

TNT POST en NEOPOST tekenen overeenkomst voor NetSet(TM)2 frankeermachines

Den Haag/Almere, 21 mei 2008 - - TNT Post en Neopost BV hebben hun roll-"out overeenkomst voor NetSet(TM)2 ondertekend. Hiermee luiden de bedrijven een nieuw tijdperk in voor de frankeermachinemarkt. Neopost is een van de eerste leveranciers waarmee TNT Post deze overeenkomst ondertekent. Beide partijen hebben hoge verwachtingen van de nieuwe generatie frankeermachines met de NetSet(TM)2 technologie.

Kenmerkend voor de NetSet(TM)2 machines is dat deze milieuvriendelijker zijn door het gebruik van blauwe inkt die geen fluor bevat. Bovendien hebben de nieuwe machines een tweedimensionale datamatrix met daarin de gepersonaliseerde gegevens van zowel de frankeermachine, als de postverzendingen. Dit bepaalt de authenticiteit van de frankeerafdruk en maakt het mogelijk eventuele fraudegevallen op te sporen.

Een van de voornaamste voordelen van NetSet gecertificeerde (NetSet(TM) en NetSet(TM)2) frankeermachines es is dat tot twintig procent lagere frankeertarieven gelden dan voor postzegels, ook voor buitenlandse post. Daarnaast wordt het frankeertegoed maandelijks aangevuld en worden slechts de verbruikte portokosten in rekening gebracht. Tevens is het mogelijk gewijzigde TNT Post-tarieven online te downloaden.

Met de ondertekening van deze overeenkomst voldoen beide partijen aan alle eisen waaraan NetSet2 moet voldoen om deze technologie en diensten succesvol in de markt te zetten. Machine-eigenschappen, serviceondersteuning en dienstverlening waarborgen zo een optimaal gebruik in de markt.

Als enige leverancier heeft Neopost bij haar NetSet(TM)2 frankeermachines ook Online Services (OLS) geïntroduceerd. OnLine Services is een sterke product/dienstcombinatie en maakt gegevens- en systeembeheer op afstand mogelijk. Hierover stelt Victor Dake, Algemeen Directeur Neopost BV: 'Met onze Online Services is het onder meer mogelijk om als gebruiker automatisch meldingen te ontvangen. Zo registreert de machine dat de inkt bijna op is en zorgt Neopost voor de aanvulling. Naast het downloaden van gewijzigde TNT Post-frankeertarieven kunnen ook slogans worden gedownload en online storingen worden verholpen. Dankzij NetSet(TM) 2 zijn de gebruikers ook klaar voor toekomstige diensten zoals Track & Trace, gedifferentieerde tarieven en btw- producten. Uiteindelijk zal de frankeermachine een totaaloplossing worden en een transactieplatform vormen voor de toekomst.'

'Met deze technologie, die we samen met Neopost hebben ontwikkeld, kunnen wij ons dienstenpakket met frankeermachines daadwerkelijk gaan uitbreiden. Zo kunnen we nog beter op de huidige en nieuwe behoeften van onze klanten inspelen', besluit Theo van Aalst, directeur Marketing & Communicatie bij TNT Post.

TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet over het eerste kwartaal 2008 bedroeg 1,049 miljard euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

NEOPOST

Neopost is Europees marktleider en wereldwijd de één na grootse leverancier van mailoplossingen. De organisatie heeft vestigingen in 14 landen wereldwijd en meer dan 5.000 medewerkers. In 2007 werd er een jaaromzet behaald van ¤907.1 miljoen. De Neopost-producten en -diensten worden verkocht in meer dan 90 landen en de groep is één van de belangrijkste marktspelers op het gebied van postkamerinrichting en logistieke oplossingen. Neopost biedt technologisch geavanceerde oplossingen als frankeer-, couverteer-, adresseersystemen en briefopeners, alsmede oplossingen voor logistiek beheer en het traceren van poststukken. De organisatie heeft daarnaast een volledig dienstenpakket op het gebied van consultancy, systeemonderhoud en financiële oplossingen. Neopost is genoteerd aan de Eurolist van Euronext Paris. Het marktkapitaal bedraagt ¤2 miljard. Meer informatie over Neopost: www.neopost.nl en www.neopost.com



Ingezonden persbericht