Ingezonden persbericht

Nieuwe strip- en cartoonposters in Art.1-shop

Rotterdam, 21 mei 2008

Aan het uitgebreide assortiment van de Art.1-shop zijn vijf nieuwe posters toegevoegd. De posters tonen strips en cartoons over discriminatie, vooroordelen en gelijke behandeling van Floor de Goede, Djanko, Farida Laan, Jan Vriends en Reid, Geleijnse & Van Tol (Fokke en Sukke). De ontwerpen zijn afkomstig uit de strip- en cartoonexpositie Wat zeur je nou?! Discriminatie gestript.

Wat zeur je nou?! Discriminatie gestript
In de expositie Wat zeur je nou?! Discriminatie gestript laten vijftien Nederlandse en Vlaamse tekenaars hun humoristische visie zien op discriminatie op grond van huidskleur, handicap, geloof, geslacht, leeftijd en seksuele voorkeur. Het resultaat is een zeer gevarieerde expositie waarin zowel de Burka Babes als Fokke en Sukke ten strijde trekken tegen discriminatie.

De deelnemende tekenaars zijn: Jos Collignon, Djanko, Kim Duchateau, Farhad Foroutanian, Floor de Goede, Sandra de Haan, Maaike Hartjes, Kito, Farida Laan, Rayman, Reid, Geleijnse & Van Tol, Barbara Stok, Berend Vonk, Jan Vriends en Peter de Wit.

Te leen
Wat zeur je nou?! Discriminatie gestript is voor iedereen te leen in de bibliotheek van Art.1. De tentoonstelling is zeer geschikt voor scholen, buurthuizen en openbare instellingen. Bij de tentoonstelling zit een lesbrief voor middelbare scholieren. Tarieven en andere praktische gegevens zijn te lezen op www.art1.nl/tentoonstellingen.

Wat zeur je nou!? Discriminatie gestript is een co-productie van Art.1 en Zone 5300 en is mogelijk gemaakt door de Stichting Retourschip.

Art.1-shop
Uit de expositie zijn vijf ontwerpen geselecteerd die nu ook als losse poster verkrijgbaar zijn. In de Art.1-shop zijn diverse aansprekende materialen te koop, gericht op de bestrijding van discriminatie: ansichtkaarten, stickers, T-shirts, posters en buttons, maar ook onderzoeksrapportages, brochures en lesmateriaal.

De posters kosten ¤ 1,50 per stuk, plus portokosten en eventueel de kosten voor een koker. Bestellen kan direct on-line via www.art1.nl/shop, of per e-mail: info@art1.nl.