Ingezonden persbericht

ip-label ontvangt ISO 9001:2000 certificatie
Instituut is eerste onafhankelijke partner voor het meten van waargenomen kwaliteit van numerieke services ter wereld met certificatie
Amsterdam, Nederland - 21 mei 2008: ip-label, onafhankelijk Instituut dat de waargenomen kwaliteit meet van digitale services, kondigt het behalen aan van de NF ISO 9001:2000 certificatie voor alle activiteiten met betrekking tot het meten en de consulting van de kwaliteit van numerieke services. Het is uiterst belangrijk voor ip-label dat hun klanten overtuigd zijn van het feit dat het Instituut dezelfde kwaliteitsnormen die zij verdedigt ook intern toepast
Na verschillende maanden testen, heeft Bureau Veritas deze certificatie overhandigd aan ip-label. Het bedrijf is hiermee het eerste in haar branche dat ISO 9001:2000 gecertificeerd is. Deze norm behoort tot de ISO 9000 serie, gerelateerd aan systemen voor kwaliteitsmanagement, en is opgebouwd uit een aantal noodzakelijke eisen op het gebied van bedrijfsvoering.
Op internationaal niveau benadrukt deze certificatie de organisatorische kwaliteiten van het gehele ip-label team en het continue streven naar een nog betere service voor hun klanten. De ISO certificatie geldt voor het geheel van de activiteiten van ip-label, van het ontwerpen van software, de validatie en implementatie tot de productie en exploitatie van de metingen voor hun klanten. Het respecteren van de veiligheid van klantgegevens is hierbij inbegrepen, evenals de verkoopprocessen en de verkoopadministratie.
ip-label heeft gekozen voor de stap richting ISO certificering met als doel de processen binnen de verschillende teams te optimaliseren:
- door onderzoek naar de synergie en de optimalisering van middelen
- door naar klanten te blijven luisteren
- door te anticiperen op de wensen van een markt in volle groei

Na het aanstellen van een Quality Manager en ondersteund door een extern bedrijf, heeft ip-label deze stap richting certificatie, evenals een managementsysteem voor kwaliteit, opgezet binnen een jaar. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf de nodige documenten en uitgebreide kwaliteitsreferenties samengesteld met betrekking tot de vereisten van de certificatie en vereisten die eigen zijn aan ip-label.

"Vandaag de dag is deze certificatie een must bij het managen van een bedrijf. Voor nieuwe medewerkers brengt het inzicht en ze leren hun beroep ook sneller", verklaart Alain Gouret, Director Quality & Develoment en oprichter. "De kwaliteitsindicatoren laten een vereenvoudiging en coherente interne communicatie toe met betrekking tot de klanttevredenheid. Ze sluiten eveneens volledig aan bij onze bedrijfscultuur die draait rond metingen en kwaliteit. De indicatoren maken nu ook volledig deel uit van het managementsysteem dat wij toepassen."

Over ip-label
Het neutrale en onafhankelijke Instituut ip-label meet wereldwijd de waargenomen kwaliteit van numerieke services en toepassingen: gegevens (Internet/Intranet), VoIP/ToIP, IP-TV, VOD, IVS en mobiele services. Meer dan 1500 directe en indirecte klanten doen reeds een beroep op ip-label (zoals internetoperatoren/aanbieders, toonaangevende namen uit de publieke en privé sector, bedrijven in e-commerce, hostingbedrijven, integrators en IT-servicebedrijven). Voor hen worden dagelijks bijna 80 miljoen metingen uitgevoerd in meer dan 25 landen over de hele wereld. Behalve metingen biedt ip-label aan IT- en functionele directies ook consultingexpertise aan om hen te begeleiden bij het beheren van de risico's en het beperken van de kosten die verband houden met de prestaties van professionele toepassingen en van de geleverde klantenservice.

Het bedrijf is actief in Frankrijk, België, Nederland, Spanje, Duitsland en China. ip-label, opgericht in 2000, groeit constant en realiseert bijna 20% van haar omzet via export.

Het Instituut ip-label is EN ISO 9001:2000 gecertificeerd voor haar activiteiten op het gebied van de metingen en consulting van de waargenomen kwaliteit van digitale services.

Kijk voor meer informatie op: www.ip-label.nl