Ingezonden persbericht


Hilversum, 21 mei 2008

SCHUDDEBUIKEN VAN HET LACHEN BIJ BNN

DIT WEEKEND DE HOOGTEPUNTEN VAN LAUGHING MATTERS 2008

Erik Koller, het duo Schudden en heel veel Britse top-humor van onder meer Mitch Benn en Terry Alderton. Het was weer enorm lachen in Enschede tijdens het Laughing Matters Comedy Festival 2008. BNN knalt alle hilarische hoogtepunten dit weekend op de buis, zodat jij nog eens kunt schuddebuiken. Aanstaande zaterdag 24 mei drie kwartier bomvol comedy van 22.10 uur tot 22.55 uur bij BNN op 3. Zondag 25 mei wordt deze compilatie nog eens herhaald vanaf 19.00 uur.

Van de enorme line-up van Laughing Matters 2008 laat BNN dit weekend een aantal komische hoogtepunten zien. Acteur Edo Brunner doet verslag van het festival en neemt de kijker mee achter de schermen. In de tv-registatie onder meer bizar fysiek theater van Schudden. De jongens kennen elkaar al vanaf de middelbare school en hun eerste show was meteen goed voor twee klassiekers: De Kikkers en de Bobslee- act. Eric Koller wordt vergeleken met niemand minder dan Mr. Bean. Hij kan werkelijk alles met zijn lichaam. Koller speelt in Enschede zijn programma Hippopotomonstrosesquipedaliofobie: angst voor lange woorden. Jeffrey Spalburg vormde een duo met Najib Amhali, schreef voor Jurgen Rayman en beatboxte voor Brainpower. Nu staat deze duizendpoot solo op het podium.

Veel droge Britse humor dit jaar op het comedyfestival. In de TV-registratie hilarische fragmenten van onder meer Mitch Benn, Terry Alderton en Nick Doody. Mitch Benn is muzikant en komediant en combineert dat op onnavolgbare wijze. Ex-profvoetballer en voormalig bungalow entertainer Terry Alderton is uitbundig, overweldigend en hyperactief. Hij laat zijn publiek uitgeput achter. De Engelse Nick Doody is een veelbelovend comedy-talent en zo scherp als een mes. Oh ja, hij is geen alcoholist maar zoals hij zelf mooi verwoord; "een toegewijd drankamateur".