Erasmus Universiteit Rotterdam

Mandeville Lezing 2008

Datum
Van: 21 mei 2010 16:00
Tot: 21 mei 2008 17:15

---

Locatie:
Rotterdam Hall, Beurs WTC (Beursplein 37)

Oud-minister Buitenlandse Zaken Bernard Bot over de kansen van Europa

Op woensdag 21 mei 2008 geeft dr. Bernard Bot de veertiende Mandeville Lezing in de Rotterdam Hall van de Beurs WTC in Rotterdam. Met de lezing onderscheidt Stichting Bernard Mandeville personen vanwege hun grote maatschappelijke verdiensten. De voordracht van de oud-minister van Buitenlandse Zaken heeft als titel Europa - van vrees naar vertrouwen, de potentie van een verenigd continent. De Mandeville onderscheiding is een van de hoogste academische onderscheidingen die de Erasmus Universiteit Rotterdam uitreikt.

Internationaal en maatschappelijk bevlogen
Als laureaat van 2008 wordt dr. Bernard Bot (Batavia, 1937) in de gelegenheid gesteld de Mandeville Lezing te houden. Zowel tijdens zijn ministerperiode als in zijn verdere loopbaan kenmerkt Bot zich als een internationaal en maatschappelijk geëngageerde persoonlijkheid. Na de ruime ervaringen die hij opdeed in Brussel als permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie, was het ministerschap in 2003 een logische vervolgstap. Tegenwoordig is Bot onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlandse Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael, president van het Carnegie Fonds en voorzitter van het Netherlands Institute for Multiparty Democracy.

De Stichting Bernard Mandeville is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en het Rotterdamse bedrijfsleven, verenigd in de Club Rotterdam. De Vereniging Trustfonds EUR is betrokken als mede-realisator. Jaarlijks benoemt de stichting een laureaat; iemand die zich heeft onderscheiden door grote maatschappelijke verdiensten. Eerdere laureaten waren onder anderen Lilian Goncalves- Ho Kang You (2007), Carla del Ponte (2005), Ruud Lubbers (2003), Wim Duisenberg (1998) en Max van der Stoel (1993). Zie ook: www.mandevillelezing.nl