Gemeente Delfzijl

Presentatie centrumplannen Delfzijl op 21 mei

17-4-2008 - Op woensdagavond 21 mei presenteren de recent geselecteerde architectenbureaus Karres en Brands uit Hilversum, Landlab uit Arnhem en Next architecten uit Amsterdam in het Cultureel Centrum de Molenberg in Delfzijl aan de inwoners van Delfzijl hun eerste voorstellen voor de inrichting van het centrum. De architecten hebben als opdracht meegekregen om een aanzet te maken voor een Masterplan Openbare Ruimte voor de kern Delfzijl en deze aanzet te vertalen in een concreet ontwerp voor een specifiek deelgebied.

Programma

Op 21 mei ziet het programma er als volgt uit:

Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur en bestaat uit de onderdelen: welkom, korte presentaties van de drie bureaus, gelegenheid tot het stellen van vragen, pauze, inloopmarkt in een andere zaal.

Publicatie

Tijdens de informatieavond, maar ook daarna kan men een reactie op de drie uitwerkingen geven. Dit kan vanaf 22 mei via de website www.delfzijl.nl en www.wonenindelfzijl.nl. Voor mensen die niet over internet beschikken, is er de mogelijkheid een formulier in te vullen in het informatiecentrum in de gemeente Delfzijl. Daar is ook nadere informatie beschikbaar. De uiterlijke termijn van reactie is 6 juni 2008.

Procedure

De reacties worden meegenomen in de klankbordgroep voor het centrum. Deze klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de handelsvereniging, de bewonerscommissie Centrum, Groningen Seaports, SBE en Acantus. Samen met het supervisieteam zal een advies worden uitgebracht aan de stuurgroep Centrum. De stuurgroep Centrum zal een definitief besluit nemen. Het ligt in de bedoeling om dit najaar te starten met de uitvoering van een van de eerste deelgebieden.