Gemeente Eersel


Inloopavond Laaghuizerweg woensdag 21 mei 2008

Op woensdag 21 mei 2008 organiseert de gemeente Eersel tussen 18.30 en 19.45 uur een inloopavond over de herinrichting van de Laaghuizerweg. De inloopavond vindt plaats in het gemeentehuis, Dijk 15 te Eersel. Belangstellenden voor de herinrichting kunnen tijdens de inloopavond nader kennis nemen van de plannen voor de Laaghuizerweg. De betreffende ontwerptekeningen kunnen bekeken worden en er zal een medewerker van de gemeente aanwezig zijn om het plan toe te lichten en vragen te beantwoorden.

De herinrichting bestaat in grote lijnen uit het vervangen van de bestaande verharding van betonstraatstenen door een asfaltweg met een deugdelijke fundering. Hierdoor wordt de geluids- en trillingsoverlast voor de aanwonenden aanzienlijk verminderd. Op de rijbaan komt een aparte plaats voor de fietsers met behulp van stroken rood asfalt.

Ter plaatse van de aansluiting op de Postelseweg wordt om tot een veilige afwikkeling van het verkeer te komen een rotonde aangelegd. Deze aansluiting staat nu nog in de top 3 van de meest onveilige locaties in de gemeente Eersel. Tijdens de herinrichting worden ook de bomen en de trottoirs vervangen. De werkzaamheden starten naar verwachting in september van dit jaar.