Warchild


Wereldkampioenschappen studenten (WUC) in Nijmegen! Van 21 tot 25 mei vindt het WK Wielrennen & Mountainbiken voor studenten plaats in Nijmegen. Tijdens deze sportieve dagen zamelen zij geld in voor de projecten van War Child.

Nijmegen ontving de organisatierechten van FISU (Fédération Internationale du Sport Universitaire), waarmee het concurrenten Praag en Bangkok achter zich liet. Ook in het mountainbiken heeft de organisatiecommissie een primeur: voor het eerst in de geschiedenis van de internationale studentensport zal een WK Mountainbiken worden verreden.

De 28 deelnemende landen zullen hun beste renners sturen om te strijden om de acht te vergeven gouden plakken. Onder andere de volgende landen zullen hun opwachting maken: België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, maar ook Guatemala, Burundi, Zuid-Afrika, Mongolië, Indonesië en Japan.

Het WK zal op woensdagavond 21 mei officieel worden geopend door de voorzitter van NOC*NSF Erica Terpstra. Daarna zal het programma bestaan uit vier aaneengesloten wedstrijddagen met achtereenvolgens de disciplines: mountainbike cross-country, individuele tijdrit en mountainbike marathon om op zondag 25 mei af te sluiten met het koningsnummer: de wegwedstrijd.

Meer informatie over parcoursen, deelnemende landen en sponsoren: www.wucc2008.com.

Wij wensen de renners veel succes!