Gemeente Soest

Beursvloer Soest en Soesterberg

Datum: 14/05/2008

Handelen in maatschappelijke betrokkenheid

op woensdag 21 mei 2008 17.00-19.00 uur in Grand café Molenschot (Dalplein 2 te Soest)

Het doel is om in twee uur tijd zoveel mogelijk matches te maken die maatschappelijke winst opleveren, zoals: advies aan een beginnende stichting, klussen voor een club, helpen bij een evenement of fondsenwerving.

Er zijn tegen de honderd vragen van clubs, verenigingen, stichtingen en instellingen. Maatschappelijk betrokken bedrijven kunnen op de Beurs kennis maken met de vragers en de hulp bieden die wordt gevraagd. In Soest en Soesterberg zijn natuurlijk al langer maatschappelijk betrokken bedrijven actief.

Met het organiseren van een netwerkevenement als de Beursvloer biedt het Vrijwilligersloket van de Stichting Balans de mogelijkheid om nieuwe contacten in de lokale gemeenschap te leggen. De Beursvloer maakt zichtbaar wat er door maatschappelijk betrokken bedrijven wordt toegevoegd aan de lokale samenleving. Het is zeker niet de bedoeling dat de non-profit organisaties alleen zaken doen met bedrijven. Ze kunnen ook elkaar verder helpen met kennis, ruimte, advies of materialen.

Voorkennis

Op de Soester Beursvloer mag gehandeld worden met voorkennis. Daarvan wordt al in ruime mate gebruik gemaakt. Deelnemers en hun vraag en aanbod zijn te vinden op de website www.beursvloersoest.nl

.