Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


De Sparrenweg is klaar

Feestelijke opening op 21 mei

14 mei 2008

De Sparrenweg is veranderd van een rommelige straat met veel overlast in een leefbare en aantrekkelijke plek in de buurt. Op woensdag 21 mei organiseren het stadsdeel en woningcorporatie Het Oosten een feestelijke opening.

Er zijn hapjes en drankjes, en een leuke activiteit voor de kinderen van de Louise de Colignyschool die betrokken waren bij het ontwerp van de speelplaats. Sharona Ceha, portefeuillehouder Ruimtelijk Beheer, en Peter Cramer, directeur woonruimte van Het Oosten, verrichten samen de officiële opening.

* Datum: 21 mei 2008

* Tijd: vanaf 16.00 uur

* Plaats: bij de vernieuwde speelplaats in de straat

Workshops

Het ontwerp voor de herinrichting van de Sparrenweg is tot stand gekomen tijdens workshops met omwonenden, deskundig begeleid door architectenbureau Attica. Doel van dit interactieve proces was zowel de aantrekkelijkheid als de sociale veiligheid van het gebied versterken. Ook woningcorporatie Het Oosten, eigenaar van de woningen aan de Sparrenweg, deed mee aan deze workshops.

Fraai resultaat

Het Oosten hecht veel belang aan een fraaie woonomgeving en heeft de entrees van de gebouwen verfraaid. De parkeergarage is smaller gemaakt, en de muren zijn vervangen door sierlijke stijlen die het moeilijk maken om op het dak te klimmen. Het dak van de parkeergarage is voorzien van een golvende graslaag. Voor de inrichting van de speelplek is het stadsdeel te rade gegaan bij de kinderen uit de buurt. Zij stelden een top drie samen van speeltoestellen, die ook alle drie in het ontwerp zijn gebruikt. De bomen op de speelplaats zijn blijven staan en vóór de parkeergarage zijn er nog vier bijgeplant. De bestrating is volledig vernieuwd. Reageer