Proefdierdebat Nieuwe voorwaarden voor gebruik van dieren

15/05/2008 13:44

Bioscience Forum

Op 21 mei om 15.30 uur organiseert het Bioscience Forum het Proefdierdebat. Het Bioscience Forum presenteert haar toekomstvisie over dierproeven en ander diergebruik door de mens. Gekoppeld aan deze toekomstvisie doet het Forum aanbevelingen aan wetenschap, politiek, bedrijf en belangenorganisaties, gericht op het zorgvuldig omgaan met dieren. Volgens het Forum moet de politiek de omgang met landbouwhuisdieren, dieren in de natuur, schadelijke dieren, proefdieren en huisdieren in één wet regelen. Mag je dieren laten verhongeren in de natuur, mag je een proefdier gebruiken, mag je muskusratten verdelgen, mag een goudvis in een kom en hoe verzorg je varkens in de stal. Het zijn allemaal actuele vragen over hoe mensen omgaan met dieren. Er is een woud van verschillende wetten waar in gekapt kan worden.

Het programma: de aanbevelingen worden kort toegelicht en direct daarna leveren: Marja Zuidgeest Algemeen directeur Proefdiervrij, Henk Jan Ormel CDA Tweede Kamerfractie, Coenraad Hendriksen Hoogleraar Alternatieven voor dierproeven en Berry Spruijt Hoogleraar gedragsbiologie en welzijn, hun commentaar. Daarna krijgt het publiek volop de ruimte om te reageren. Alle opmerkingen worden zoveel mogelijk verwerkt, waarna het Bioscience Forum de definitieve aanbevelingen zal sturen aan de meest betrokken leden van het kabinet.

Het Proefdierdebat wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. Het is een van de onderdelen van het BCF-event. Datum 21 mei, Tijd: van 15.30 tot 17.00 uur, Plaats: zaal E.

Het Bioscience Forum, een gezelschap van biowetenschappers uit research en bio-based business, verkent de mogelijkheden van bioscience op lange termijn en brengt de maatschappelijke implicaties in discussie. Het Forum doet dat door: het ontwikkelen van toekomstvisies, het onderzoeken van scenario's, het stimuleren van debat tussen maatschappelijke partijen en het doen van aanbevelingen. Het Bioscience Forum is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI).





http://www.nibi.nl