Ingezonden persbericht


Persbericht Provinciale Staten

Zwolle, 15 mei 2008 08-11

Voorstel burgerinitiatief verdaagd

Provinciale Staten nemen op 21 mei geen beslissing over de LOG's die op de agenda zijn geplaatst door middel van het burgerinitiatief. Dat is de belangrijkste conclusie na de vergadering van de commissie Ruimte, water en duurzaamheid woensdagavond in het provinciehuis. De commissie vindt, op voorstel van PvdA-fractievoorzitter Wim Dalhuisen, dat het Burgerinitiatief, zoals het is ingediend door meer dan 7000 burgers, door de wijze van behandeling geen recht is gedaan.

Hij heeft daarom voorgesteld om het burgerinitiatief terug te leggen bij het Presidium, voor een advies over de juiste vervolgprocedure. Dat voorstel werd breed gedragen. Het CDA wil, bij monde van woordvoerder Jan Evering, wel dat het voorstel dan zo snel mogelijk in een volgende Statenvergadering behandeld wordt.

De PvdA meent dat het initiatief een verkeerde behandeling van de Staten heeft gehad. In plaats van een discussie over het burgerinitiatief zelf, is er een discussie gevoerd over de reactie van Gedeputeerde Staten op het burgerinitiatief. Op deze manier kan het voorstel niet behandeld worden in de Statenvergadering van 21 mei, vindt Dalhuisen.

De vergadering is terug te kijken op: http://provincialestaten.overijssel.nl onder de knop vergaderingen online.

Informatie: Provincie Overijssel, Statengriffie, Geke Mateboer, telefoon 038 499 87 88


---- --