Gemeente Groningen

Eerste raadscommissie Cultuurverandering bespreekt plan verandertraject
De commissie Cultuurverandering van de Groningse gemeenteraad houdt woensdag 21 mei haar eerste openbare vergadering. De commissie bespreekt het Plan van Aanpak van bureau Berenschot voor een verandertraject in de gemeentelijke organisatie.

De vergadering is van 13.00 tot 15.00 uur in de oude raadzaal in het stadhuis aan de Grote Markt. De bijzondere raadscommissie Cultuurverandering is door de gemeenteraad ingesteld om de voortgang in de gaten te houden van de door gemeenteraad en college van B&W gewenste veranderingen in werkwijze en cultuur in de gemeentelijke organisatie. Zo wil de raad dat burgers eerder worden betrokken bij het ontwikkelen van gemeentelijke plannen.

Europapark
Ook de informatie-uitwisseling tussen vooral de dienst RO/EZ, het college van B&W en de raad moet beter. In de commissie zitten de fractievoorzitters van alle partijen uit de gemeenteraad. Voorzitter is GroenLinks-raadslid Hans-Paul Klijnsma. Aanleiding voor het verandertraject bij de gemeente Groningen is het onderzoek naar het ontstaan van een kredietoverschrijding bij het Europapark in 2007 en onvrede bij de raad over de informatievoorziening vanuit het college van B&W.

De vergaderstukken zijn in te zien bij het Gemeentelijk Informatiecentrum aan de Kreupelstraat 1 en op
www.gemeenteraad.groningen.nl.
Gepubliceerd op: donderdag 15 mei 2008
donderdag 15 mei 2008:
Eerste raadscommissie Cultuurverandering bespreekt plan verandertraject
donderdag 15 mei 2008:
Eenmalig extra geld voor noodlijdend Noorderlicht