Gemeente Purmerend

Informatiemarkt voor 45-plussers

16 mei 2008

`Ervaring in Beeld'

Op 21 en 22 mei organiseert CWI Waterland, samen met UWV en de Sociale Dienst van Purmerend, de 45-plus informatiemarkt `Ervaring in Beeld'. De markt vindt plaats in partycentrum Concordia op Koemarkt 45 in Purmerend. Werkzoekende 45-plussers kunnen hier van 10.00 tot 13.00 uur terecht voor sollicitatietips en informatie over werkgevers, vacatures, re-integratie en meer.

Zeker zeventien organisaties, uiteenlopend van werkgevers tot de VrijwilligersCentrale, zijn op beide dagen vertegenwoordigd met een stand. Aanwezig zijn onder andere: In The Picture (voor informatie over videosollicitaties), Verkeersschool Hoek Bouma (voor opleidingen en vacatures), All-Round Secretariaatsbureau (bureau voor secretariële ondersteuning), Project Eigen Werk (voor 45-plussers die willen starten als zelfstandige zonder personeel) en 50+ Carrière (re-integratiebureau). Op 22 mei heeft We Empower People een stand (voor vraagsstukken rondom opvolging en overdracht bij familiebedrijven).

Oudere werkzoekenden staan bekend om hun loyaliteit, ervaring en kennis. Toch blijkt het voor 45-plussers moeilijker dan voor andere leeftijdsgroepen om een baan te vinden. Daarom besteden CWI Waterland, UWV en de Gemeente Purmerend extra aandacht aan deze groep werkzoekenden.