Gemeente Zoetermeer

Wijkwethouder Edo Haan onthult mozaïekpaneel

Tijdens de open dag, woensdag 21 mei, van basisschool de Watersnip aan de Cesar Franckrode in Buytenwegh, plaatst de wethouder het mozaïekpaneel na de onthulling ervan om 17.00 uur aan een buitenmuur.

Het mozaïekpaneel is vorig jaar ontworpen en gemaakt door kinderen van de basisschool en door buurtbewoners, tijdens de actie `iedereen draagt een steentje bij'. De onthulling maakt deel uit van de `Dag van de Wijk' en de open dag van de Watersnip en de Peuterspeelzaal het Flamingonest.

Er is deze dag op de Watersnip van alles te zien en te doen. Zo wordt de projectweek: `Fashion' afgesloten. De leerlingen verrassen de bezoekers met een modeshow. Door de school loopt een speurtocht met vragen over mode. Er is een make-uplokaal en een `fotoshoot'. Ook een loterij met mooie prijzen ontbreekt niet. De kinderen voeren een heuse `tapdans' uit. Verder zijn er allerlei werkjes van de leerlingen te zien. In de aula, die deze middag als restaurant functioneert, bereiden de leerlingen allerlei hapjes. In een aantal lokalen stallen de leerlingen hun lesmethodes uit. Op de Watersnip wordt veel gedaan aan het vergroten van een veilig gevoel bij alle leerlingen en ook ouderbetrokkenheid staat hoog in het vaandel. Dit zijn factoren die een positieve invloed hebben op de kwaliteit van het leren.