Gemeente Heerhugowaard


Heerhugowaard bezocht Kalisz vorig jaar

Kalisz op bezoek in Heerhugowaard

Van woensdag 21 tot zondag 25 mei is een vertegenwoordiging van de Poolse zusterstad Kalisz op bezoek in Heerhugowaard. Hoogtepunten zijn de opening van een fototentoonstelling van fotografen uit Khalisz in de bibliotheek in het gemeentehuis en een openluchtconcert op het Stadsplein.

Stedenband
De Poolse stad Kalisz en Heerhugowaard vieren dit jaar dat ze vijftien jaar een stedenband met elkaar hebben. Vorig jaar toog een bus met middelbare scholieren en een balletgroep uit Heerhugowaard naar de Poolse stad. Dit jaar is het omgekeerd en komt een delegatie uit de zusterstad naar Heerhugowaard. Er komen onder andere middelbare scholieren en leerlingen van de basisschool mee die een uitwisselingsprogramma met respectievelijk Huygenwaard en Atalanta hebben.

Hoogtepunten
Het Poolse bezoek kent twee hoogtepunten: een fototentoonstelling van fotografen uit Kalisz en een concert van artiesten uit zowel Heerhugowaard als Kalisz. De foto-expositie heeft als thema âvijftien jaar Heerhugowaard-Kaliszâ en is in de Stadshal, de centrale hal in het gemeentehuis. Deze wordt op donderdag 22 mei om 10.30 uur geopend door de vicepresident van Kalisz, en de heer en mevrouw Stuifbergen; zij hebben destijds als eersten contact hebben gelegd met de zusterstad. Het thema is: vijftien jaar stedenband Kalisz- Heerhugowaard. De tentoonstelling blijft een maand in het gemeentehuis.
Het concert is op vrijdag 23 mei van 19.30-21.30 uur op het Stadsplein. De Music Band en de dansgroep Alter uit Kalisz, en de balletschool uit Heerhugowaard treden dan op. Tijdens het concert worden ook de sportkampioenen uit Heerhugowaard gehuldigd die Nederlands Kampioen zijn geworden of een nog hogere titel hebben gewonnen.

19-5-2008