Gemeente Papendrecht

15 mei 2008

Persuitnodiging overhandiging jeugdburgerjaarverslag Woensdag 21 mei 2008 overhandigt burgemeester De Bruin het eerste exemplaar van het jeugdburgerjaarverslag aan de winnaar van het Lagerhuisdebat dat die dag plaatsvindt in het gemeentehuis.

Woensdag 21 mei is verantwoordingsdag. In het burgerjaarverslag en dit jaar ook in het jeugdburgerjaarverslag legt de burgemeester verantwoording af over het functioneren van de gemeente in het afgelopen jaar. Het is voor het eerst dat een jeugdburgerjaarverslag wordt uitgebracht in de gemeente Papendrecht.
Tijdens een speciaal Lagerhuisdebat zullen leerlingen van De Lage Waard en het Willem de Zwijgercollege met elkaar debatteren over een aantal stellingen, die gebaseerd zijn op het jeugdburgerjaarverslag. Het debat start om 14.00 uur in de raadzaal van het Papendrechtse gemeentehuis. De overhandiging van het jeugdburgerjaarveslag volgt aan het eind van het debat (tussen 15.00 en 15.30 uur). Pers is van harte welkom!

Oplevering openbare ruimte Meent door KWS
De openbare ruimte rond winkelcentrum De Meent is klaar. De KWS leverde het werk op aan de gemeente in de vorm van een overhandiging van een dvd waarop te zien is wat KWS in de afgelopen maanden rond De Meent heeft gerealiseerd. De openbare ruimte is nu niet alleen klaar om te wonen, werken, winkelen en verblijven, het gebied visualiseert ook de overgang van dijk naar polder. En dat met duurzaam en degelijk materiaal dat kwaliteit uitstraalt. (noot voor de pers: indien gewenst kunt u de dvd vanaf a.s. maandag opvragen bij de afdeling Communicatie van de gemeente.)

Straatspeeldag 28 mei

De nationale kinderstraatspeeldag wordt dit jaar op woensdag 28 mei in Papendrecht op drie plaatsen gehouden: in de Breitnerstraat, op het dr. Rietveldplein en bij Jeugdcentrum Interval. De gemeente stimuleert de kinderstraatspeeldag en organiseert een kinderstraatspeeldag karavaan. Deze stopt bij het Vondelpark waar de sport- en spelbus staat en trekt van straat naar straat met verrassingen voor de deelnemende kinderen. De gemeente heeft voor straatspeeldagen een model-draaiboek en budget voor organisatoren beschikbaar. Wilt u ook een kinderstraatspeeldag organiseren? Dat kan natuurlijk ook na 28 mei. Informatie? Bel Lisette Human, wijkcoördinator van de gemeente Papendrecht: (078) 6418212.

____________