KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

20-5-2008

Dagelijks videoverslag van Nederlandse zeilers tijdens Delta Lloyd Regatta

Woensdag 21 mei tot en met zondag 25 mei brengt het Watersportverbond in samenwerking met sponsors Delta Lloyd en Volvo Cars Nederland dagelijks een videoverslag van de Nederlandse zeilers in Olympische klassen tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Levendig verslag vanaf het water, sfeerreportages en achtergrondinformatie geven een uniek kijkje achter de schermen van de Delta Lloyd Kernploeg, Team Volvo For Life en het Volvo Talent Plan.

Zeilen is een sport die niet heel gemakkelijk vanaf de zijlijn te volgen is, zoals bijvoorbeeld voetbal of hockey. Het vindt buiten plaats, op open en nogal onoverzichtelijk water. Het idee achter Topzeilen TV is het zeilen dichter bij de liefhebber te brengen en daarnaast ook anderen te interesseren voor deze spectaculaire sport.

Topzeilen TV brengt niet alleen unieke actiebeelden vanaf het water, maar laat ook zien hoe de Nederlandse topzeilers zich voorbereiden en hoe ze hun eigen races hebben ervaren. Daarnaast moeten
sfeerreportages en uitleg van het Olympische zeilen met al zijn klassen en regels een duidelijker beeld geven van wat zeilen op topniveau werkelijk inhoudt.

De verwerking en distributie van het beeldmateriaal wordt dagelijks verzorgd door Sport2Media (sport2media.com), waarna de videos te zien zijn op telesport.nl en nusport.nl, maar uiteraard ook op
www.topzeilen.tv en de websites van Delta Lloyd en Volvo Cars
Nederland.

In de toekomst moeten deze videos deel uit gaan maken van een
overkoepelend internetplatform, dat naast filmmateriaal ook fotos, nieuws en wedstrijdanimaties bevat. Zo kan het topzeilen vanaf elke gewenste plek gevolgd worden door zeilers, watersportverenigingen, fans en andere geĂŻnteresseerden.

Om een indruk te krijgen van wat Topzeilen TV precies inhoudt, kunt u hier een promo kijken. Het is natuurlijk ook mogelijk om vanaf donderdag 22 mei op www.topzeilen.tv actuele beelden van de Delta Lloyd Regatta te bekijken.

Internetadres: www.topzeilen.tv