Tweede Kamer der Staten Generaal

Commissie Rijksuitgaven brengt jaarrapportage Grote Projecten uit lees voor

De vaste commissie voor de Rijksuitgaven zendt op woensdag 21 mei 2008 de jaarlijkse rapportage over de werking en toepassing van de Regeling Grote Projecten toe aan de Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet.

De rapportage omvat de stand van zaken met betrekking tot nieuwe, afgesloten en lopende grote projecten in het jaar 2007. Daarnaast wordt ingegaan op de accountantsrapporten en de behandeling van grote projecten in commissieverband. Ten slotte brengt de commissie haar conclusies naar voren.

De Tweede Kamer maakt sinds 1986 gebruik van het controle-instrument `groot project'. De regeling is al een aantal malen herzien. De huidige `Regeling Grote Projecten' is op 22 juni 2006 vastgesteld. De regeling Grote Projecten houdt in dat een vaste commissie aan de Tweede Kamer een voorstel doet tot aanwijzing van een groot project na voorafgaande advisering door de commissie Rijksuitgaven. De commissie voor de Rijksuitgaven adviseert de commissie in kwestie over het uitvoeren van de regeling.