Gemeente Wijk bij Duurstede

Resultaten van het Speeddate-event van 9 april 2008 "Jouw toekomst begint nu"

Op 9 april werden jongeren die op zoek waren naar een leerwerkbaan in contact gebracht met werkgevers die leerwerkbanen aanbieden. Jongeren voerden een kort sollicitatiegesprek, waarin zij iets over zichzelf vertelden en hun CV uitreikten. Werkgevers gaven een toelichting op de leerwerkbaan of stage en de arbeidsorganisatie. Het doel van de Speeddate was jongeren die nu VMBO examen doen en volgend jaar naar het MBO gaan aan een leerwerkbaan of stageplaats te helpen. Evenals vorig jaar werd de Speeddate gehouden in discotheek Brothers te Bunnik. Ook dit jaar was het weer met groot succes!

Hoe zag de dag er voor de deelnemende jongeren uit? Met bussen werden de jongeren opgehaald van hun scholen en naar discotheek Brothers in Bunnik gebracht. Hier werden zij opgevangen en verder in groepjes begeleid naar de verschillende onderdelen van de Speeddate. Door uitbreiding van de discotheek kon dit jaar de informatiemarkt in een aparte grote zaal gehouden worden, waar 20 verschillende bedrijven en instanties hun stands hadden opgesteld. In een echte marktsfeer konden de jongeren langs de kraampjes lopen om vragen te stellen.
In de Speeddatezaal zaten de bedrijven aan tafeltjes waar de jongeren voor een kort sollicitatiegesprek in informele rustige sfeer konden aanschuiven, met als doel een vervolgafspraak te maken. Na afloop konden de jongeren "chillen" in het grand café onder genot van een drankje, voordat ze weer met de bus naar school werden teruggebracht. Foto's van het event zijn te vinden op www.jouwtoekomstbegintnu.nl

Resulaten
De organisatie kan met trots vermelden dat in totaal 450 jongeren woensdag 9 april hebben meegedaan aan de Speeddate. Hiervan zijn 81 jongeren geholpen aan een leerwerkbaan en ongeveer 50 jongeren aan een stageplaats. Werkgevers hebben die dag maar liefst 124 leerwerkbanen aangemeld bij het CWI. De Speeddate is een event georganiseerd door EB Management in opdracht van het RMC (Regionaal Meld-Coordinatiepunt voortijdig schoolverlaters) en het Jongerenloket, voor de gemeenten De Bilt, Bunnik, Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.