Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Voorlichting SoZaWe over wmo

De komende weken wordt er door SoZaWe in samenwerking met Perspect in elke wijk een voorlichtingsbijeenkomst over de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling (WMO) georganiseerd voor 55 plussers.

De vragen en problemen van oudere bewoners, die onder meer via de werkers van welzijnsorganisatie Perspect naar voren zijn gekomen, komen in de voorlichtingsbijeenkomsten aan de orde. Hierbij is ook het ouderenteam van SoZaWe betrokken. Een medewerker van dit team kan op huisbezoek komen. Na afloop van de voorlichtingsbijeenkomst kunnen bewoners direct een afspraak maken.

Tijdens de viering van de internationale vrouwendag op 8 maart heeft wethouder Jantine Kriens gesprekken gevoerd met enkele oudere dames. De wethouder wilde graag weten hoe de WMO uitpakt in de wijken. Er bleek nogal wat onduidelijkheid te zijn. Zo weten veel ouderen bijvoorbeeld niet dat er allerlei regelingen zijn om hun inkomen aan te vullen, dat diverse spullen vergoed kunnen worden of dat ze een voorschot kunnen krijgen. Daarnaast hebben sommige ouderen moeite met de verschillende aanvraagformulieren. Ook zijn zij vaak niet op de hoogte van de mogelijkheid tot deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering. SoZaWe zal hier daarom via een aantal voorlichtingsbijeenkomsten uitgebreid op in gaan.

U kunt langs komen op één van onderstaande voorlichtingsbijeenkomsten, te weten op:

- 2 juni van 14.00 tot 15.30 uur in het Dienstencentrum aan de Grote Hagen 92 - 6 juni van 10.00 tot 11.30 uur in Trefpunt Lombardijen aan de Horatiusstraat 50 - 9 juni van 14.00 tot 15.30 uur in Trefpunt Tuinenhoven aan de Hollands tuin 85