Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Meedenken over profiel nieuwe burgemeester

Burgemeester Ivo Opstelten neemt per 1 januari 2009 ontslag. De gemeenteraad start half mei een korte en krachtige campagne over de benoeming van een nieuwe burgemeester in Rotterdam.

Een campagneonderdeel is de interactieve gesprekken tussen gemeenteraadsleden en burgers. Raadsleden gaan daarvoor in de laatste twee weken van mei op bezoek bij verschillende (deelgemeentelijke) instanties om met Rotterdammers te praten over het gewenste profiel van de nieuwe burgemeester.

De gemeenteraadsleden gaan in kleine groepjes van tenminste drie personen diverse instanties bezoeken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een vrouwenstudio, een ouderkamer op een basisschool, een bejaardencentrum en de Rotterdamse markt. De organisaties die worden bezocht zijn zo veel mogelijk verspreid over de gemeente. De input uit deze gespreksrondes, dragen bij aan het opstellen van de profielschets van de nieuwe burgemeester. Stichting LOKAAL heeft de discussieleiding.

De campagne loopt van half mei tot eind mei 2008. Vanaf 15 mei worden Rotterdammers via posters en advertenties opgeroepen om een vragenlijst op internet in te vullen en daarmee hun wensen aan te geven. In deze periode ontvangen alle huishoudens een informatiekrant. De krant gaat in op het traject om te komen tot de nieuwe burgemeester en wat de rol van de Rotterdammer en de gemeenteraad hierin is.

Tijdens een feestelijk slotevenement worden half juni de resultaten van het participatietraject teruggekoppeld aan een selectie van alle partijen die hun mening hebben gegeven, van bewoners tot overige partners.

Vanaf 15 mei kunt u op www.burgemeester010.nl terecht om de vragenlijst online in te vullen.

Gespreksrondes
Zaterdag 24 mei 9.30 tot uiterlijk 11.00 uur
Infostand op Rotterdamse markt
Adres Marktplein Blaak, Centrum

Zaterdag 24 mei 10.30 tot uiterlijk 12.00 uur
Centrale Bibliotheek (glazen zaal, eerste verdieping) Adres: Hoogstraat 110, Centrum

Woensdag 28 mei van 9.00 uur tot uiterlijk 10.30 De Beatrixschool (ouderkamer)
Adres: Krabbendijkstraat 240, Pendrecht/ deelgemeente Charlois

Donderdag 29 mei van 19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur Wijkcentrum Middelland
Adres: Joost van Geelstraat 4, Delfshaven.