Gemeente Lochem


Gemeente gaat huurschulden vroegtijdig signaleren

De gemeente Lochem gaat met een aantal samenwerkingspartners verhoeden dat huurschulden te ver oplopen. Daarmee kan worden voorkomen dat huurders uiteindelijk hun huis moeten worden uitgezet.

Rekeningen die blijven liggen, rood staan bij de bank en een flinke schuld bij de Woningstichting: steeds meer Nederlanders hebben steeds hogere schulden. Ook inwoners van Lochem krijgen te maken met schuldenproblematiek. Helaas komt het ook in deze gemeente voor dat huurders wegens een forse (huur)schuld in het ergste geval op straat komen te staan.

De gemeente Lochem heeft besloten om samen met haar samenwerkingspartners voortaan aan preventieve schuldhulpverlening te doen. Zij tekenden onlangs een convenant met als inzet te voorkomen dat mensen vanwege schulden hun huis moeten worden uitgezet. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd om het oplopen van een huurschuld te voorkomen. De gemeente Lochem werkt hiervoor samen met de Stadsbank Oost Nederland, Woningstichting de Groene Waarden, Woningstichting Spectrum Wonen en het Algemeen Maatschappelijk Werk Sensire.

De Woningstichtingen zullen de huurder in een vroegtijdig stadium wijzen op de mogelijkheden van schuldhulpverlening. Huurders met een problematische huurachterstand worden door de Woningstichting aangemeld bij de afdeling Publiekscontacten, cluster Werk en Inkomen van de gemeente Lochem. De consulent van dit cluster voert een aanmeldgesprek met de huurder en zorgt voor doorverwijzing naar de Stadsbank Oost Nederland. Bij eventuele psychosociale problemen zal het Algemeen Maatschappelijk Werk Sensire worden ingeschakeld.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact op met Mieke Nieuwenhuis van de afdeling Publiekscontacten. Zij is bereikbaar op dinsdag tot en met donderdag tussen 9 en 10 uur via telefoonnummer 0573 - 289 222.