Persberichten 21/05 ochtend

Regio, 21-05-2008

Noordwijk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 57 jarige man uit Noordwijk. Dinsdag 20 mei rond 22.00 uur reed hij onder invloed op zijn bromfiets over de Parallel Boulevard. De uitslag van zijn ademanalyse was 835 ug/l. (limiet 220 ug/l.).

Warmond Politie houdt drie mannen aan wegens diefstal buitenboordmotor De politie heeft op vrijdag 16 mei, rond 19.40 uur, twee mannen aangehouden op verdenking van het stelen van een buitenboordmotor. De boot waarvan de buitenboordmotor werd gestolen lag aangemeerd in het water in de buurt van de Wasbeeklaan in Warmond. De politie kreeg vrijdagavond de melding van een alerte getuige die zag dat de mannen de buitenboordmotor wegnamen. De politie is er direct op af gegaan en kon de twee mannen nog op de Wasbeeklaan staande houden. De twee mannen van 18 en 21 jaar uit Voorhout verklaarden op het politiebureau dat zij in opdracht van een ander de buitenboordmotor hadden weggenomen. Zij dachten, zo verklaarden zij, dat de buitenboordmotor in het bezit was van deze derde persoon. De politie heeft daarop de derde persoon, een 24 jarige Leidenaar aangehouden om zijn aandeel in het verhaal te onderzoeken. De verklaringen van de verdachten liepen echter uiteen. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op, zodat justitie een oordeel kan vellen.

Oegstgeest Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 52 jarige automobilist uit Oegstgeest. Dinsdag 20 mei rond 23.25 uur reed hij onder invloed in zijn auto op de Rhijngeesterstraatweg. De uitslag van zijn ademanalyse was 600 ug/l. (limiet 220 ug/l.).

Leiden Aanhoudingen voor heling De politie heeft dinsdag 20 mei twee aanhoudingen voor heling verricht. Rond 13.50 u ur zagen agenten een 20 jarige Leidenaar op de Stationsweg met een blauwe Gazelle fiets waaraan meerdere kenmerken van diefstal zichtbaar waren. De fiets stond nog niet als gestolen bekend bij de politie. Voor het onderzoek heeft de politie de fiets wel in beslag genomen en de man als verdachte terzake heling verhoord. Hij werd daarna weer in vrijheid gesteld. Anders is het voor een 39 jarige man uit Leiden. Hij werd rond 22.50 uur op de Langegracht aangetroffen met twee autoradios op zak. Waar die radios vandaan komen is nog onduidelijk. Hij is dan ook voor het verdere onderzoek nog ingesloten.

Nieuwerkerk a/d IJssel Graffitispuiter opgepakt De politie heeft dinsdag 20 mei rond 20.45 uur een 15 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel opgepakt voor het vernielen danwel beschadigen van de muren van een fietstunnel aan de Oude Tocht. Met verf uit spuitbussen bracht hij meerdere tags aan op de muren. Een getuige die dat zag gebeuren belde de politie. De jongen zit nog voor het onderzoek vast.

Moordrecht Aanrijding met vijf gewonden Bij een aanrijding tussen twee bestelbusjes op de kruising Middelweg met de Bredeweg en de Zuidelijke Dwarsweg, zijn woensdag 21 mei vijf gewonden gevallen. Met onbekend letsel zijn zij overgebracht naar twee ziekenhuizen, het Langeland in Zoetermeer en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De aanrijding gebeurde vanmorgen rond 06.00 uur door het niet verlenen van voorrang door een 35 jarige bestuurder uit Boskoop aan een 54 jarige plaatsgenoot. Door de aanrijding belandde het bestelbusje van de 35 jarige in een sloot naast de weg. Het bestelbusje van zijn plaatsgenoot kwam op zijn zij te liggen. Naast de beide bestuurders raakten nog eens drie inzittenden van het busje van de 54 jarige gewond. De identiteit van deze gewonden is nog niet bekend. De hulpdiensten, politie, brandweer en ambulance waren massaal uitgerukt voor de hulpverlening. De politie doet nader onderzoek naar dit ongeval.

Gouda Diefstal uit winkel Onbekenden vernielden woensdag 21 mei rond 03.10 uur een deurruit van een winkel aan de Lem Dulstraat en gingen er vandoor met de kassa. In de kassa bevond zich slechts nog wat klein geld. De politie stelt een onderzoek in.