Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Kralingse Bos druk bezocht

Door het prachtige weer in het Pinksterweekend hebben toezichthouders, boswachters en strandwachters van het Kralingse Bos hun handen vol gehad. De politie moest er zelfs aan te pas komen om het verkeer te regelen.

De massale drukte komt doordat de wegen naar het strand overvol waren. Als gevolg daarvan zochten Rotterdammers hun vertier dichter bij huis. De politie moest eraan te pas komen om het verkeer te regelen en toezichthouders werden ingezet om ouders weer te verenigen met hun zoekgeraakte kind. Politie, toezichthouders, boswachters en strandwachters hadden hun handen vol omdat er nog nooit eerder een toeloop van deze omvang heeft plaatsgevonden. Om in de toekomst beter voorbereid te zijn op drukten van deze omvang worden er sneller meer strandwachten en toezichthouders ingezet.

Afval

De enorme drukte bracht ook veel afval mee. Roteb is lang bezig geweest om het afval van veertig kuub te verwerken. Als gevolg van deze drukte zijn er meer koolcontainers geplaatst zodat de restanten van een barbecue veilig weggegooid kunnen worden. Ook zal Roteb het afval sneller afvoeren.