Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Dunya on Tour groot succes in Crooswijk

Op zaterdag 10 mei werd Dunya on Tour gehouden in Crooswijk aan het Schuttersveld. Tijdens dit multiculturele festival traden er meerdere bands uit diverse windstreken op.

Het Dunya Festival is een festival waar verschillende culturen elkaar ontmoeten door middel van muziek. De populaire Marokkaanse band Kasba en de Kaapverdiaanse muziekgroep Tabanka waren de hoofdacts op de tweede editie van Ortel Dunya On Tour, dat als eerste Rotterdam aandoet. Ook de Russische groep La Minor en de Turkse zanger Hüsnü Uysal traden zaterdag 10 mei op. Daarnaast traden het Kongolese Ngoma Afrika en de Krya Familia, afkomstig uit Crooswijk, op.

Het wereldmuziekfestival Ortel Dunya tourde in navolging van Hoogvliet langs deelgemeente Kralingen-Crooswijk aan het Schuttersveld.

Multiculturele ontmoetingsplek
Het gerenommeerde festival Ortel Dunya trekt in mei de Rotterdamse wijken in. Het festival buit zijn unieke positie in het Nederlandse festivallandschap als multiculturele ontmoetingsplek uit en participeert om die reden in de Rotterdamse wijken. Volgens cultuurscout Margot van Asseldonk was het festival een groot succes. Veel Crooswijkers merkten op dat er eindelijk weer eens iets leuks gebeurde in hun wijk. Zie je wel dat het kan; al die kleurtjes door elkaar in een gemoedelijke sfeer. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Kralingen-Crooswijk_350571.Actueel
_350572.Nieuws_350577.type nieuwsbericht_350579.Dunya on Tour groot
_2201260]

---

Deelgemeente Kralingen-Crooswijk, 21-05-2008