AutoRai

Subaru Impreza WRC 2008 debuteert in Acropolis Rally

(5/21/2008)
Subaru Tecnica International in Japan, verantwoordelijk voor alle autosport-activiteiten van Subaru, heeft aangekondigd dat Subaru's nieuwste World Rally Car eind deze maand debuteert in de Griekse Acropolis Rally. Tijdens deze zevende ronde in het FIA World Rally Championship zet Subaru twee Imprezaâs WRC 2008 in.

De nieuwe rally-uitvoering is qua styling en techniek nadrukkelijk gebaseerd op de productiemodellen uit de Impreza-reeks die Subaru in de tweede helft van 2007 presenteerde. De rallywagens die in de Acropolis Rally aan de start komen worden bestuurd door Petter Solberg (Noorwegen) en Chris Atkinson (Australië); beiden maken al meerdere jaren succesvol deel uit van het Subaru World Rallly Team.

Grotere wielbasis
Ten opzichte van de eerdere WRC-autoâs van Subaru kenmerken de 2008-bolides zich door hun grotere wielbasis, met zowel voor als achter een kortere overhang; in het hatchback-model zijn de wielen als het ware meer op de hoeken van de auto komen te staan. De achterspoiler, tot nu toe gemonteerd op de kofferklep van het sedanmodel, bevindt zich nu aan de bovenzijde van de grote achterklep, die ook de jongste Impreza-generatie voor straatgebruik kenmerkt.

300 pk
De tweeliter, 300 pk turboboxermotor en het Symmetrical All Wheel Drive Systeem werden verder verfijnd voor gebruik in de nieuwe rallywagen. Voor wat betreft de kleurstelling blijft de overbekende blauwe kleur de hoofdmoot vormen, maar de striping is van een geheel nieuw ontwerp. Het officiele Subaru-logo neemt nu een centrale plaats in, ondersteund door een witte en zilverkleurige belijning.

De Subaru Impreza WRC 2008-versies worden als voorheen gerund door het in Groot-Brittannië gevestigde Subaru World Rally Team onder leiding van David Richards.