KNHS

terug

Geslaagde WK Tour bij IJsbrand Chardon
21 mei 2008
Chardon SOS KInderdorpen

Op dinsdag 20 mei was Manege Chardon in Den Hoorn het toneel van de vierde en laatste etappe van de WK-promotietour. Op het vernieuwde bedrijf van drievoudig Wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon werden ruim 100 gasten van de KNHS, het WK en Manege Chardon gastvrij ontvangen. Chardons hoofdsponsor The Greenery zorgde met een enorme diversiteit aan kleurrijke groenten voor een toepasselijke en vrolijke aankleding.

De gasten en de diverse vertegenwoordigers van de media werden uitgebreid geïnformeerd over de stand van zaken omtrent het Wereldkampioenschap, dat op 3 september van start gaat op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. WK-parcoursbouwer Arjan Brink gaf aan de hand van tekeningen en fotos uitleg over de marathonhindernissen, terwijl bondscoach Tjeerd Velstra een toelichting gaf over de selectieprocedure.
IJsbrand Chardon informeerde de gasten weten hoe hij zich voorbereid op Beesd en keek tegelijkertijd ver vooruit. Zo is de gedreven koetsier nu al bezig met de voorbereidingen op de Wereldruiterspelen 2010 in Kentucky.
The Greenery ondersteunt niet alleen IJsbrand Chardon, maar maakte bekend ook tijdens het Wereldkampioenschap in Beesd alle dagen prominent aanwezig te zijn om relaties te ontvangen. Ook een consumentenactie behoort tot hun promotieactiviteiten, waardoor de landelijke bekendheid van het WK ondersteund wordt. Tijdens de WK Tour werd ook bekend dat SOS-Kinderdorpen en het WK Vierspannen een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Tijdens het evenement zamelt SOS-Kinderdorpen door verschillende acties geld in voor weeskinderen. Een van deze acties is een sponsorloop voor kinderen op woensdagmiddag 3 september. IJsbrand Chardon, die zelf vader is van vier kinderen, is als ambassadeur verbonden aan SOS-Kinderdorpen.
De WK Tour werd afgesloten met een korte vierspanwedstrijd tussen vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon, waarin Bram uiteindelijk aan het langste eind trok. De gasten, waaronder winnares van de PaardenSport prijsvraag Diana van der Laan, kregen vervolgens de kans zelf plaats te nemen op het rijtuig en te voelen hoe het is om een vierspan te mennen.

Foto: Marie de Ronde-Oudemans

WK Tour bij Chardon op Rabo Sport TV:

IFRAME:
http://www.rabosport.tv/embedVid.php?cid=AOLvM7NfxUQ6Gr7VMhdFd&siz=b