Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Enkhuizen stelt geld beschikbaar voor een kinderraad

Dit voorjaar heeft de gemeenteraad de jeugdnota Want de jeugd heeft de toekomst vastgesteld. Dankzij een amendement van de fractie-Quasten is toen ook besloten om in schooljaar 2008/2009 een raadsvergadering te organiseren voor kinderen uit groep 8 van de Enkhuizer basisscholen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 29 april 2008 besloten daarvoor een bedrag van 5.000 beschikbaar te stellen. Het bedrag wordt voor circa de helft ingezet voor de organisatie van de kindergemeenteraad en voor de andere helft voor de uitvoering van een door die raad gekozen activiteit of project.

De gemeente benaderd te zijner tijd de directies van de plaatselijke basisscholen om de mogelijkheden van de organisatie van een Kinderraad te bespreken. Van het beschikbare bedrag kan bijvoorbeeld een deskundige worden ingeschakeld die de basisscholen en geïnteresseerde leerlingen in het nieuwe schooljaar ondersteunt bij de voorbereiding. Het project wordt in 2009 afgerond met een vergadering van de kindergemeenteraad. Daarover wordt iedereen dan nader geïnformeerd.

Het gemeentebestuur hoopt dat kinderen zo ontdekken hoe leuk besturen en debatteren kan zijn. Ook wil men zo jongeren meer vertrouwd maken met politiek zodat dit meer voor hen gaat leven. Informatie: Dhr. W. Lourens, Samenleving Beleid, tel.: (0228) 36 01 00.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl