Gemeente Coevorden

Toeristische informatie in Coevorden blijft herkenbaar in 2008

Ondanks het faillissement van de VVV Drenthe Plus zal de toerist die de provincie bezoekt of wil bezoeken toch zo goed mogelijk worden geïnformeerd. De Drentse wethouders met toerisme en recreatie in hun portefeuille hebben overlegd hoe het nu verder moet met de informatievoorzieningen.

De oorzaak van het faillissement is mismanagement bij de VVV en ligt niet bij de gemeenten, deze hebben slechts een subsidierelatie met de VVV. De uitkomst van het overleg is dat de gemeenten voor het komende zomerseizoen zorg zullen dragen voor lokale toeristische informatiepunten. De gemeente Coevorden spant zich in om de kantoren open te houden. Dit in nauwe samenwerking met ToReCo, het lokale aanspreekpunt voor het toeristisch-recreatief bedrijfsleven. De gemeente gaat er daarbij vanuit dat de ondernemersparticipatie wordt vergroot.

Elke gemeente die de beschikking had over een VVV kantoor of agentschap zal dit op haar eigen manier vorm gaan geven in een Tourist Informatie Punt. Het bekende VVV logo zal dit seizoen nog gebruikt worden als herkenningspunt voor de toerist in combinatie met Tourist Informatie Punt. Ook is er een nieuwe website waar toeristen zich kunnen informeren: www.dasnoudrenthe.nl.

Voor de lange termijn wordt gekeken naar een nieuw te ontwikkelen vorm van informatievoorziening. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het bedrijfsleven en zij zullen hieraan moeten bijdragen. De gemeenten gaan op korte termijn in gesprek met het lokale bedrijfsleven om dit gezamenlijk op te pakken.